Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κι όμως! Είναι Suzuki Jimny!

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι όμως! Είναι Suzuki Jimny!

ΝΕΑ

Κι όμως! Είναι Suzuki Jimny!

ΝΕΑ

Η φήμη τού Suzuki Jimny δεν είναι μεγάλη μόνο στη χώρα μας ή στην Ευρώπη αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκεί όπου συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ οι Ευρωπαίοι στερούνται του Suzuki Jimny εξαιτίας της αδυναμίας τού υπάρχοντος κινητήρα του να πληροί το όριο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, σε άλλα μέρη του πλανήτη το γνωστό μοντέλο «οργώνει τα βουνά», ενίοτε και τις θίνες.

Στην τελευταία περίπτωση αναφερόμαστε στο Εμιράτο του Ντουμπάι όπου η αντιπροσωπεία Al Ain Class Motors διαθέτει προς πώληση το συγκεκριμένο Jimny το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολιτών του. Γράφοντας αυτό, εννοούμε ότι το ταπεινό εκτός δρόμου μοντέλο έπρεπε με κάποιο τρόπο να ικανοποιεί το γούστο και το κύρος που αποζητούν από ένα αυτοκίνητο.

Έτσι, το εν λόγω Jimny βρίσκεται εκεί επειδή έχει δεχτεί τη βελτίωση του γερμανικού βελτιωτικού οίκου Brabus. Η μετατροπή, το έχει κάνει να μοιάζει με μικρογραφία τής Mercedes-Benz G-Class, ένα αυτοκίνητο που σαφώς είναι πιο προτιμητέο στο Εμιράτο.

Advertisement
Advertisement

Το Suzuki Jimny διαθέτει καπό, μάσκα, φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες που παραπέμπουν στο γερμανικό μοντέλο. Το ίδιο ισχύει και για τις προσθήκες στους θόλους των φτερών, όπως και στα εμπρός φλας τα οποία είναι τοποθετημένα στις άκρες του καπό, όπως και στην G-Class.

Στην οροφή του έχει τοποθετηθεί μπάρα με φώτα LED (εμπρός) και αεροτομή (πίσω), ενώ η εξωτερική ρεζέρβα έχει κάλυμμα το οποίο φέρει το λογότυπο της Brabus. Αυτό υπάρχει και στο αμάξωμα, εμπρός και πίσω, ενώ στο πλάι έχει τοποθετηθεί το λογότυπο του V8 κινητήρα! Φυσικά, κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Suzuki υπάρχει απλώς ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος χωρητικότητας 1,5 λίτρου που αποδίδει 102 ίππους…

Advertisement

Αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό όπου έχει τοποθετηθεί μπλε δέρμα και αλκαντάρα στο ταμπλό και στα καθίσματα. Μάλιστα, οι αεραγωγοί τού Jimny έχουν αντικατασταθεί από αυτούς που υπάρχουν στη Mercedes-Benz. Η μετατροπή είναι μόνο αισθητική και δεν έχουν γίνει αλλαγές στα μηχανικά μέρη τού αυτοκινήτου. Ωστόσο, οι προσθήκες υπερδιπλασίασαν την τιμή πώλησής του.

Η αντιπροσωπία ζητά τουλάχιστον 165.000 ντιρχάμ (περίπου 42.500 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), όταν η τιμή του Suzuki Jimny στο Ντουμπάι ξεκινά από τα 73.000 ντιρχάμ (περίπου 18.800 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το επόμενο Suzuki Jimny θα είναι ηλεκτρικό
Επίσημο: Το Suzuki Jimny γίνεται πεντάθυρο!
Suzuki Jimny Cabrio; Κι όμως, υπάρχει