Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το Suzuki Jimny γίνεται πεντάθυρο!

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το Suzuki Jimny γίνεται πεντάθυρο!

ΝΕΑ

Επίσημο: Το Suzuki Jimny γίνεται πεντάθυρο!

ΝΕΑ

Η Suzuki αποκάλυψε την πεντάθυρη έκδοση του δημοφιλέστατου Jimny που έχει το δικό του πιστό κοινό παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Το πεντάθυρο Suzuki Jimny βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο τύπου σκάλας που χρησιμοποιείται και στο τρίθυρο μοντέλο, με την εύλογη επιμήκυνση για να «χωρέσουν» δύο ακόμα πόρτες.

Με μήκος 3.985 χιλιοστά, πλάτος 1.645 χιλ. και ύψος 1.720 χιλ. το 5θυρο Suzuki Jimny που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ινδία, αναμένεται να κλέψει καρδιές σε όποιες αγορές διατεθεί. Το μεταξόνιό του έχει φτάσει στα 2.590 χιλ. (από τα 2.250 χιλ. της τρίθυρης έκδοσης) δημιουργώντας μια πολύ υγιή βάση για καλύτερη οδική συμπεριφορά σε σύγκριση με εκείνη του τρίθυρου.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί στην Ευρώπη το Jimny να «έπεσε θύμα» των αυστηρών κανονισμών περί ρύπων που το αποκλείουν από τις αγορές, η Suzuki όμως σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το μοντέλο στην Αφρική, την Αυστραλία, την Ινδία και τη Λατινική Αμερική αργότερα μέσα στο έτος. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο βενζινοκινητήρας των 1,5 λίτρων, με ισχύ 103 ίππους.

Η μετάδοση γίνεται είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή με προαιρετικό αυτόματο τεσσάρων σχέσεων. Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 21,0 εκατοστά και οι γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης παραμένουν εντυπωσιακές, με 36 και 50 μοίρες αντίστοιχα. Όλο το επιπλέον μήκος του αυτοκινήτου έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επαρκούς χώρου για τους επιβάτες.

Advertisement

Με τον τρόπο αυτό «δικαιολογείται» η διατήρηση του όγκου για το χώρο των αποσκευών, στα επίπεδα των 208 λίτρων. Στην καμπίνα η εικόνα παραμένει, με την οθόνη αφής των 9,0 ιντσών να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του, το 5θυρο Jimny διαθέτει 6 αερόσακους, κάμερα οπισθοπορείας και συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O συνταρακτικός αποχαιρετισμός της κόρης του Ken Block (+video)
Η Mercedes θα καταργήσει τα αρχικά EQ;
Επίσημο: Ανανέωση και περισσότεροι ίπποι για το Honda Jazz e:HEV