Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Suzuki Jimny θα είναι ηλεκτρικό

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Suzuki Jimny θα είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το επόμενο Suzuki Jimny θα είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η επιστροφή του ιδιαίτερα αγαπητού μικρού off road ήρωα στην Ευρώπη θα γίνει με μία μεγάλη στροφή στην φιλοσοφία του.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, η Suzuki ανακοίνωσε τα δικά της σχέδια για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η οποία θα γίνει ολοκληρωτικά μέχρι το 2030.

Για τον σκοπό αυτό η εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει πέντε αμιγώς ηλεκτρικά στην Ευρώπη, έξι στην Ινδία και ακόμα έξι στην Ιαπωνία.

Η στροφή αυτή θα απαιτήσει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των αυτοκινήτων που θα παρουσιάσει η εταιρία, ξεχωρίζει μία νέα εκδοχή του Jimny το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τους ρύπους στην Ευρώπη.

Και για να γίνει αυτό η μόνη οδός είναι η ηλεκτροκίνηση. Κάτι που προφανώς ενστερνίζεται και η ίδια η Suzuki, περιλαμβάνοντας ανάμεσα στα μοντέλα που έδειξε σε μία συγκεντρωτική φωτογραφία και ένα σκίτσο από κάτι που μοιάζει να είναι η επόμενη γενιά του Jimny.

Το αδρό αυτό σκίτσο διατηρεί τις βασικές αναλογίες του αμαξώματος που γνωρίζουμε ήδη από το Jimny, με την τετράγωνη αισθητική, το μικρό μέγεθος και την ξεκάθαρη off road φιλοσοφία.

Advertisement

Το ηλεκτρικό Jimny φαίνεται ότι θα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις στο εμπρός μέρος, με την φωτιζόμενη μάσκα και τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και με μοντέρνα σχεδίαση.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το αν θα αλλάξει η βασική του σχεδίαση με το ανεξάρτητο πλαίσιο τύπου σκάλας και τα άλλα off road στοιχεία της μέχρι τώρα πορείας του Jimny.

Προφανώς η ενσωμάτωση μπαταριών και ηλεκτροκινητήρα θα φέρει κάποιες σοβαρές αλλαγές, όμως πρόθεση της Suzuki είναι ακόμα και έτσι να διατηρήσει τον καθαρόαιμο χαρακτήρα του.

Στην εικόνα που παρουσίασε η Suzuki υπάρχουν οι σιλουέτες από αρκετά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και το eVX Concept που είδαμε πρόσφατα. Παράλληλα ανάμεσά τους υπάρχει και αυτό που μάλλον θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο του Vitara.

Advertisement

To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Suzuki θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη μέσα στο 2024. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας η Suzuki θέλει να έχει 80% των πωλήσεών της σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και το υπόλοιπο 20% σε υβριδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Το Suzuki Jimny γίνεται πεντάθυρο!
Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό της Suzuki!
Το Suzuki Jimny που θέλει να γίνει Mercedes G-Class