Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα είναι πραγματικό «τέρας»

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα είναι πραγματικό «τέρας»

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα είναι πραγματικό «τέρας»

ΝΕΑ

Μπορεί η επίσημη εμφάνισή της να αναμένεται στα τέλη της επόμενης χρονιάς, όμως η φήμη της ηλεκτρικής G-Class τρέχει πιο γρήγορα και από την ίδια.

Advertisement
Advertisement

Ήταν και παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα των τελευταίων δεκαετιών. Και δεν έχει χάσει σε τίποτα από την γοητεία που ασκεί σε όσους ψάχνουν το απόλυτο εργαλείο για off road μετακινήσεις ή την κορυφαία επίδειξη πλούτου.

Η Mercedes G-Class έχει μεταβληθεί πλέον σε ένα status symbol. Και η ανακοίνωση από την εταιρία ότι θα βγάλει στην αγορά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου, έχει δημιουργήσει αίσθηση.

Και μία προσμονή που είναι αντάξια της μεγάλης ιστορίας του αυτοκινήτου και των προσδοκιών που έχει καλλιεργήσει η ίδια η Mercedes.

Advertisement
Advertisement

H EQG όπως θα ονομάζεται βρίσκεται αυτή την εποχή στο στάδιο των δοκιμών και των τελικών ρυθμίσεων. Υπάρχουν πολλές αναφορές από παπαράτσι που την έχουν δει να δοκιμάζεται σε διάφορα σημεία του πλανήτη με έντονο καμουφλάζ.

Ενώ πολλοί αυτόκλητοι σχεδιαστές του Διαδικτύου δίνουν την δική τους εκδοχή για το πως θα είναι στην τελική του μορφή το αυτοκίνητο, όπως και αυτή η εικόνα που βλέπουμε από το Instagram του χρήστη Kelsonik.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η ηλεκτρική G-Class θα διατηρήσει το κλασικό της τετράγωνο σχήμα, με πιο σημαντικές διαφοροποιήσεις την κλειστή εμπρός μάσκα και την απουσία των χαρακτηριστικών τελικών της εξάτμισης στο πλάι του αμαξώματος.

Advertisement

Θα υπάρχουν βέβαια και κάποιες λιγότερο ορατές επεμβάσεις σε επιμέρους σημεία, με στόχο την βελτίωση -όσο αυτό είναι εφικτό- της αεροδυναμικής αντίστασης, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το σαλόνι θα έχει νέα σχεδίαση και θα ακολουθήσει την γενικότερη τάση της ηλεκτρικής γκάμας των μοντέλων ΕQ της εταιρίας σε ότι αφορά το ψηφιακό περιβάλλον αλλά και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Advertisement

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη ή τις επιδόσεις. Το μόνο που έχει ανακοινώσει η εταιρία επίσημα για την EQG είναι ότι θα έχει “τρομερή δύναμη έλξης”.

Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς με range extender έτσι ώστε να μπορεί να κινηθεί χωρίς το άγχος της αυτονομίας σε απόμακρα σημεία του πλανήτη. Ενώ και οι μπαταρίες -λογικά- θα είναι μεγάλες, για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου αλλά και τα δύο -τουλάχιστον- ηλεκτρικά μοτέρ που θα έχει.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου αναμένεται προς τα τέλη του 2024, ενώ οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν μερικούς μήνες νωρίτερα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα κληθεί να συνεχίσει έναν θρύλο. Και αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον που δείχνει η Mercedes στην εξέλιξή της μάλλον θα τα καταφέρει περίφημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το αυτοκίνητο τις ελκύει πολύ!
Μη ξεγελιέστε: Ακόμα και τα θηρία κολλάνε στο χιόνι (+videos)
Ριζική ανανέωση για την Mercedes G-Class