Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Γεμάτη τεχνολογία και με design που θα παραπέμπει στη νέα S-Class, η Mercedes C-Class αναμένεται να αποκαλυφθεί την επόμενη χρονιά και να φέρει νέα δεδομένα στη μεσαία κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

H νέα C-Class θα παρουσιαστεί από τη Mercedes το 2021 και ήδη, ο «κατάσκοπός» μας έχει έτοιμες τις πρώτες, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες του νέου μοντέλου.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, κατ’ αρχάς είναι γεγονός ότι η νέα C-Class θα έχει μια σχεδίαση που θα δείχνει ως εξέλιξη αυτής του τωρινού μοντέλου, η οποία όμως θα παραπέμπει και στη μεγαλύτερη S-Class.

Οι γραμμές θα είναι πιο απαλές, αεροδυναμικές και τα φώτα θα έχουν ένα καινούργιο design, που θα θυμίζει αυτών της S-Class. Ειδικότερα, τα εμπρόσθια θα είναι μικρότερα από ό,τι στην τωρινή C-Class και πιο στενόμακρα, ενώ τα πίσω, θα φέρουν στο άνω τμήμα τους μια ευδιάκριτη χρωμιωμένη λωρίδα – πάντα στα πρότυπα αυτών της νέας S-Class.

Advertisement
Advertisement

Νέα σχεδίαση έχουμε και στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, με ακόμη μεγαλύτερη παρουσία των εισαγωγών, ενώ η γρίλια της μάσκας μικραίνει σε διαστάσεις, αλλά παράλληλα στρογγυλεύει περισσότερο ακολουθώντας τις αντίστοιχες γραμμές του αμαξώματος.

Η νέα Mercedes C-Class θα είναι διαθέσιμη και πάλι σε αμαξώματα 4θυρου σεντάν, στέισον, κουπέ και κάμπριο, ενώ θα έχει από το ξεκίνημα για πρώτη φορά και έκδοση crossover, τη νέα C-Class All Terrain που θα βρεθεί απέναντι στο Audi A4 Allroad.

Advertisement

Τεχνικά η καινούργια μεσαία γερμανίδα θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα MRA της Mercedes, η οποία όμως θα φέρει πολλές αναβαθμίσεις συγκριτικά με αυτήν της προηγούμενης C-Class.

Επίσης, η νέα C-Class θα έχει πιο προηγμένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική, όντας σε θέση να υποστηρίξει όχι μόνο 48V «ήπια» υβριδικά συστήματα, αλλά και μια μεγάλη γκάμα plug-in υβριδικών.

Advertisement

Οι κινητήρες της 5ης γενιάς C-Class θα είναι 4κύλινδρα μοτέρ turbo βενζίνης και diesel (όλα mild-hybrid), αλλά και EQ Plug-in με περισσότερη αυτονομία και χαμηλή κατανάλωση. Αναμένουμε και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά και στο «αντίθετο» άκρο, top AMG επιλογές με πάνω από 500 ίππους για τη C63.

Ολοκληρώνοντας  να σημειωθεί ότι αυτή η C-Class δεν θα είναι μόνο η πιο προηγμένη τεχνολογικά στην ιστορία, αλλά και το πιο hi-tech μεσαίο μοντέλο γενικά, το οποίο αναμένεται να φέρει ό,τι πιο τελευταίο σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, καθώς και επικοινωνίας οδηγού-αυτοκινήτου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Mercedes-AMG GT Black Series: Έτσι έγινε Bασιλιάς στο ‘ring (VIDEO)
Πρώτη γεύση από τη νέα Mercedes C-Class
Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή την Mercedes-Benz EQR;