Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Κατασκοπεία: Τα μυστικά του νέου SUV της Alfa Romeo

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατασκοπεία: Τα μυστικά του νέου SUV της Alfa Romeo

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Κατασκοπεία: Τα μυστικά του νέου SUV της Alfa Romeo

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Το 2021 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Alfa Romeo, αφού θα παρουσιάσει το πρώτο της compact SUV, την Tonale. Εμείς, σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά της.

Advertisement
Advertisement

Η Tonale έκανε το ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 2019 ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το αυτοκίνητο ήταν προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί στα τέλη της φετινής χρονιάς, όμως τελικά αυτό θα συμβεί το 2021 αφού ο κορωνοϊός πήγε πίσω το ξεκίνημα της παραγωγής της.

Με την Tonale η Alfa Romeo στοχεύει να ανταγωνιστεί μοντέλα της premium μικρομεσαίας κατηγορίας, όπως είναι το Audi Q3, η BMW X1, η Mercedes GLA και το Volvo XC40.

Με τη βοήθεια του κατασκόπου μας, μπορούμε να δούμε στην ηλεκτρονική φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά, το πώς θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται λοιπόν, η νέα Tonale θα έχει πολύ δυναμικές γραμμές, με το εμφατικό εμπρόσθιο μέρος που φιλοξενεί το θυρεό της Alfa Romeo και τα μακρόστενα αιχμηρά φώτα, να ξεχωρίζει.

Η κυρτή οροφή θα κλείνει στο πίσω μέρος της όπως σε κουπέ μοντέλα και σε αυτό το σημείο (πίσω πλάι) θα παραπέμπει και στη μεγαλύτερη μεσαία Alfa Romeo Stelvio. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χειρολαβές των πίσω θυρών θα είναι «κρυμμένες» μέσα στην πίσω κολώνα, ώστε να προσδώσει και πάλι μια συνάφεια με κουπέ οχήματα.

Advertisement

Εκτός τώρα από το αισθητικό κομμάτι, η νέα Tonale αναμένεται να βασιστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα με αυτή των Jeep Renegade και Compass, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι και τετρακίνητη.

Στους κινητήρες της αναμένεται να δούμε τον νεότερο 1.300άρη turbo της FCA, ενώ για πρώτη φορά σε Alfa Romeo θα έχουμε και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα προσφέρει μια «οικολογική» τετρακίνηση.

Advertisement

Ως προς το εσωτερικό της, εκεί με βάση τις φωτογραφίες-σκίτσα της πρωτότυπης Tonale αναμένεται να δούμε «καθαρές» γραμμές, με αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια ακόμη ψηφιακή οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, καθώς και στρογγυλούς αεραγωγούς με ενσωματωμένη ψηφιακή οθόνη θερμοκρασίας.

Σημειώστε τέλος ότι εκτός της Tonale η Alfa Romeo θα παρουσιάσει το 2022 ένα ακόμη SUV, μικρότερο σε μέγεθος, το οποίο θα βασιστεί πάνω σε πλατφόρμα της PSA (Peugeot-Citroen-Opel) και θα έχει πολλά κοινά με τα Peugeot 2008/Opel Mokka.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Σε 500 αντίτυπα οι κορυφαίες Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm

Στην πίστα με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (video)

Η επιστροφή της θρυλικής Alfa Romeo GTV