Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Νέα εποχή, νέο λογότυπο

Ελλάδα 21:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar Land Rover: Νέα εποχή, νέο λογότυπο

ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Νέα εποχή, νέο λογότυπο

ΝΕΑ

Το νέο στρατηγικό πλάνο της Jaguar Land Rover σημαίνει αναδιάρθρωση αλλά και νέα εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση των ανθρώπων της Jaguar Land Rover να διαχωρίσουν την υπάρχουσα εταιρεία σε τέσσερα επιμέρους τμήματα σημαίνει ότι οι αλλαγές που θα προκύψουν αφορούν και στην γενικότερη εικόνα της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Jaguar Land Rover θα αποτελείται πλέον από τις Jaguar, Range Rover, Discovery και Defender. Ουσιαστικά, τα γνωστά μοντέλα της αναβιβάζονται σε εταιρική υπόσταση.

Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει και την αλλαγή τού εμπορικού σήματος της JLR, όπως είναι το αρκτικόλεξο της Jaguar Land Rover.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική εταιρεία παρουσίασε τον καινούργιο εμπορικό λογότυπό της ο οποίος είναι απλός και λιτός σχεδιαστικά και «φανερώνει την κομψότητα, τη νεωτερικότητα και την προνοητικότητα της», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της όπου αυτή θα έχει ένα κοινό σήμα κατατεθέν, καθώς ως τώρα τόσο η Jaguar όσο και η Land Rover είχαν το δικό τους η κάθε μία.

Advertisement

Ωστόσο, ο καινούργιος λογότυπος θα χρησιμοποιείται μόνο για την επικοινωνία της εταιρείας προς τα Μέσα Ενημέρωσης και το κοινό, όπως και για σκοπούς Μάρκετινγκ και δεν θα υπάρχει στο αμάξωμα των μοντέλων των δύο εταιρειών (σημ.: Jaguar και Land Rover, αντίστοιχα). Αυτά θα εξακολουθούν να διαθέτουν τα ιστορικά εμπορικά σήματα που γνωρίζουμε για την κάθε μία.

Advertisement

Ο Τζέρι ΜακΓκόβερν, επικεφαλής Δημιουργικός Διευθυντής της Land Rover δήλωσε σχετικά: «Η Land Rover θα μετατραπεί σε ένα σήμα εμπιστοσύνης για το Defender, το Range Rover και το Discovery τα οποία θα μετατραπούν σε μάρκες (από μοντέλα, απλώς).

»Στην πραγματικότητα, το Range Rover είναι από μόνο του και ένα εμπορικό σήμα, το ίδιο και το Discovery. Οι πελάτες μας λένε “έχω ένα Range Rover”. Στον τομέα της πολυτέλειας χρειάζεσαι ξεκάθαρη εικόνα την όποια δεν παρέχει η Land Rover Range Rover SV Autobiography.

»Λατρεύουμε τα Land Rover αλλά δεν εξισώνονται με ένα Range Rover. Επίσης, η φήμη τού Defender αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό», κατέληξε ο ΜακΓκόβερν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρένο από τη JLR στα πιο φτηνά μοντέλα
Τo ηλεκτρικό Range Rover έρχεται
H Jaguar Land Rover διαχωρίζει τις αντιπροσωπείες της