Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τo ηλεκτρικό Range Rover έρχεται

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τo ηλεκτρικό Range Rover έρχεται

ΝΕΑ

Τo ηλεκτρικό Range Rover έρχεται

ΝΕΑ

Οι οπαδοί του Range Rover θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να παραγγείλουν την αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του.

Advertisement
Advertisement

Η Land Rover έκανε πιο συγκεκριμένο το πρόγραμμα δημιουργίας των καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, δίνοντας στους υπάρχοντες πελάτες της, αλλά και στους νέους υποψήφιους, έναν δεδομένο χρονικό ορίζοντα.

Όπως ανακοινώθηκε, προς το τέλος του έτους θα αρχίσουν οι παραγγελίες για το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2025, παράλληλα δηλαδή με το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Gran Turismo της Jaguar.

Η βρετανική εταιρεία δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία περιγράφεται με αφαιρετικό τρόπο τμήμα του αμαξώματος του νέου αυτοκινήτου της. Όπως έχει γίνει γνωστό, η Land Rover θα δημιουργήσει την καινούργια πλατφόρμα «EMA» («Electrified Modular Architecture») η οποία θα χρησιμοποιηθεί στα νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MLA» («Modular Longitudinal Architecture») και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Halewood (κεντροδυτική Βρετανία).

Εκπρόσωπος της JLR ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα επενδύσει 15 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) τα προσεχή χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της, ώστε να μπορούν να κατασκευάζουν τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Advertisement

Τέλος, το GT ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Jaguar θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «JEA» («Jaguar Electrified Architecture») που θα αποτελέσει τη βάση για όλα τα αντίστοιχης τεχνολογίας αυτοκίνητά της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτό θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία που θα φτάνει τα 700 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Range Rover Velar P400e PHEV
Το νέο Range Rover Sport SVR με κινητήρα BMW
Jaguar Land Rover: Τρία νέα κέντρα εξέλιξης για τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Advertisement