Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με λίγα χρήματα μπορεί να αποκτήσει κανείς μια ιστορική Jaguar

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με λίγα χρήματα μπορεί να αποκτήσει κανείς μια ιστορική Jaguar

ΝΕΑ

Με λίγα χρήματα μπορεί να αποκτήσει κανείς μια ιστορική Jaguar

ΝΕΑ

Η Jaguar XJS θεωρείται εδώ και καιρό ένα από τα πιο όμορφα κλασικά αυτοκίνητα που μπορεί να βρει κανείς και η συγκεκριμένη, με τις «επίσημες» βελτιωτικές επεμβάσεις, είναι και πολύ σπάνια.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar XJR-S «Monaco» του 1990 δημιουργήθηκε από την PBB Designs που είχε έδρα στο Bristol του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θεωρείται πνευματικό τέκνο του Paul Bailey που ως πρώην μηχανικός αεροσκαφών, θέλησε να δημιουργήσει μια πιο ελκυστική έκδοση της XJS για σπορ οδήγηση σε πίστες και δρόμους. Στις επεμβάσεις του περιλαμβάνονται το μεγαλύτερο καπό και οι αλλαγμένοι θόλοι από fiberglass για να χωρούν τις μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου.

Advertisement
Advertisement

Στους προβολείς, τη μάσκα και τα στρογγυλεμένα πάνελ του αμαξώματος, μπορεί να δει κάθε φανατικός της μάρκας, την αρκετά μεταγενέστερη Jaguar XK8. Το ότι ήταν ένα ασύμφορο κατασκευαστικά project, φάνηκε από το γεγονός πως η εταιρεία PBB Designs, «έσβησε» από το χάρτη μετά την παραγωγή 12 αυτοκινήτων- με τα δύο πρώτα από αυτά να καταλήξουν στο γκαράζ του Σουλτάνου του Μπρουνέϊ.

Η συγκεκριμένη Monaco ωστόσο, στην πραγματικότητα ξεκίνησε ως το αρχικό πρωτότυπο του μοντέλου που μάλιστα είναι χρησιμοποιηθεί και για το διαφημιστικό υλικό του μοντέλου από την ίδια τη Jaguar. Στη συνέχεια και αφού άλλαξε μερικές φορές χέρια, έφτασε το 1999 να μεταμορφωθεί στο μοντέλο που είχε σχεδιάσει η PBB Design, μαζί με ένα πιο σύγχρονο V12 κινητήρα που εξασφαλίζει ισχύ 322 ίππων.

Διαθέτει επίσης τροποποιημένο σύστημα εισαγωγής, διπλές εξατμίσεις και ανάρτηση κατασκευασμένη από την TWR (Tom Walkinshaw Racing) με αμορτισέρ της Bilstein. Το αυτοκίνητο προσφέρεται μέσω της Silverstone Auctions για να βρει νέα στέγη, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τελική τιμή που θα κυμανθεί από 22.000 έως 29.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο ρετρό scooter φέρνει η Keeway στην Ευρώπη
Αυτές είναι οι μάρκες με τα λιγότερα προβλήματα
Θα μπορούμε να αγοράσουμε το Afeela των Honda και Sony;

Advertisement