Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Jaguar Land Rover διαχωρίζει τις αντιπροσωπείες της

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Jaguar Land Rover διαχωρίζει τις αντιπροσωπείες της

ΝΕΑ

H Jaguar Land Rover διαχωρίζει τις αντιπροσωπείες της

ΝΕΑ

Η αρχή έγινε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Jaguar Land Rover προχωρά σε ένα καινούργιο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο προβλέπει ότι καθεμία από τις εταιρείες που την αποτελούν θα έχει τον δικό της χώρο έκθεσης των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, εντός της επόμενης χρονιάς η Jaguar Land Rover θα επαναδιοργανώσει το δίκτυο αντιπροσωπειών της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βάσει όσων έγιναν γνωστά, τα μοντέλα της Jaguar θα υπάρχουν σε διαφορετικές αντιπροσωπίες από αυτά της Land Rover.

Πέραν αυτών, μία ακόμα ουσιαστική αλλαγή είναι το γεγονός ότι η JLR, όπως είναι η εν συντομία ονομασία τής εταιρείας, θα αναλάβει σταδιακά τον έλεγχο των πωλήσεων όλων των μοντέλων, μεταβάλλοντας τον ρόλο των αντιπροσώπων όπως τον γνωρίζουμε ως τώρα. Οι τελευταίοι θα πληρώνονται με ένα ποσοστό ανά πώληση οχήματος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το νέο επιχειρηματικό μοντέλο δεν θα αφορά μόνο στη βρετανική εταιρεία αλλά είναι αυτό που πρόκειται να επικρατήσει στο προσεχές μέλλον για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ήδη κάποιες από αυτές έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να το υιοθετήσουν και έχουν αρχίσει τις συνομιλίες με τους ανά τον κόσμο αντιπροσώπους τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar, οι αντιπρόσωποι της Jaguar Land Rover έχουν αρχίσει να αντιδρούν στη συγκεκριμένη επιχειρηματική προοπτική, όπως είναι λογικό. Ωστόσο, ο Paddy McGillycuddy, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε σχετικά: «Με το νέο επιχειρηματικό μοντέλο αποκτούμε άμεση σχέση με τον πελάτη.

Advertisement

»Εάν θέλουμε να εκπληρώσουμε την επιθυμία μας να έχουμε πολυτελείς εταιρείες, τότε η τιμή δεν είναι δυνατόν να αποτελεί στοιχείο αυτής της συναλλαγής (με τους αντιπροσώπους). Το τίμημα είναι η τιμή του κάθε αυτοκινήτου», κατέληξε ο κ. McGillycuddy.

Προς το παρόν, η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στα Defender, Range Rover και Range Rover Sport, τα τρία πιο δημοφιλή μοντέλα της. Βάσει των στοιχείων πωλήσεων, το τελευταίο τρίμηνο του 2022 αυτά αντιπροσώπευαν το 75% των συνολικών πωλήσεών της.

Advertisement

Ωστόσο, όταν θα εφαρμοστεί το νέο μοντέλο δικτύου αντιπροσώπων της, εντός του 2024, αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς θα αυξηθούν τα μοντέλα της, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν αλλά και να βρει τρόπους (η εταιρεία) να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της, έκτοτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mε Land Rover Defender P400e PHEV στην Ευρυτανία (+video)
Τα σχέδια της Jaguar για την ηλεκτροκίνηση
Συνεργασία Jaguar Land Rover και Wolfspeed για ημιαγωγούς

Advertisement