Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Land Rover των 300.000 ευρώ και το… σκωτσέζικο ουίσκι

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Land Rover των 300.000 ευρώ και το… σκωτσέζικο ουίσκι

ΝΕΑ

Το Land Rover των 300.000 ευρώ και το… σκωτσέζικο ουίσκι

ΝΕΑ

Το κλασικό Land Rover αρνείται να πεθάνει. Και συνεχίζει με την βοήθεια από παλιό καλό σκωτσέζικο ουίσκι.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να υπάρχει στην παραγωγή το νέο και άκρως εντυπωσιακό Defender, όμως οι Βρετανοί έχουν το γνωστό κόλλημα με τις παραδόσεις και το παρελθόν τους. Ένα παρελθόν που τουλάχιστον για τον 20ό αιώνα έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ύπαρξη του Land Rover.

Είναι τέτοια η νοσταλγία για αυτό το όχημα, που ακόμα και σήμερα βγαίνει σε κάποιες συλλεκτικές εκδόσεις. Όπως αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες μας η οποία έχει το πλήρες όνομα Land Rover Defender Islay Edition.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν διάφορα μέρη από Defender που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2012 και 2016. Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ο πεντάλιτρος V8 με απόδοση πάνω από 400 ίππων και το κιβώτιο είναι αυτόματο 8 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Έχει, κλασικά, τρία διαφορικά που κλειδώνουν ανεξάρτητα και θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 κομμάτια καθώς δεν έχουν μείνει και πολλά Defender αυτής της γενιάς για να γίνουν “δότες” του αμαξώματος και των μηχανικών μερών.

Από αυτά, 17 θα είναι με το μικρό μεταξόνιο, 90άρια δηλαδή, ενώ τα άλλα 13 θα είναι στην έκδοση 110 με θέσεις για επτά. Θα είναι όλα κλειστά, και κανένα από αυτά δεν θα βγει σε pick-up εκδοχή.

Advertisement

Η διαφορά σε σχέση με το Land Rover Defender Works V8 που ήταν στην παραγωγή μέχρι το τέλος της ζωής του μοντέλου είναι ότι το συγκεκριμένο αποτίνει φόρο τιμής στην αρχική έκδοση του αυτοκινήτου.

Πίσω στο 1947, όταν ακόμα δεν είχε βγει στην παραγωγή, ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας το δοκίμαζε κάπου στα νησιά στα βόρεια της Σκωτίας. Ο άνδρας αυτός ήταν ο Spencer Wilks και το μέρος που έκανε τις δοκιμές ήταν το νησί του Islay.

Advertisement

Εκεί πρωτοήρθε και η ιδέα για την ονομασία του αυτοκινήτου ως Land Rover, η οποία έμελλε να το ακολουθήσει σε όλη του την ζωή και στον μύθο που δημιούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το χρώμα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πρόκειται για το Heritage Grey με λευκή οροφή και ατσάλινους τροχούς. Η μάσκα διατηρεί όλα τα κλασικά γνωρίσματα του αυτοκινήτου και έχει τα σήματα και τα λογότυπα που υπήρχαν 75 χρόνια πριν. Υπάρχει και ένα γραφικό στο πλάι, το GXC 639C, που είναι οι αρχικές πινακίδες κυκλοφορίας του πρωτότυπου από το 1947.

Advertisement

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και αρκετά μοντέρνα στοιχεία, ώστε το αυτοκίνητο να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα. Ενώ ο V8 των 405 ίππων του εξασφαλίζει και εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και απίστευτη δύναμη έλξης όταν τα πράγματα σοβαρέψουν εκτός δρόμου.

Στο εσωτερικό υπάρχει μία έντονη δόση πολυτέλειας, με πανάκριβα δερμάτινα δέρματα ενώ δεν λείπει και ένα σύγχρονο σύστημα Infotainment και όλες οι ανέσεις για τους επιβάτες.

Δεν λείπει βέβαια και η απαραίτητη σκωτσέζικη πινελιά, με το κάλυμμα της κεντρικής κονσόλας να είναι μοιάζει με βαρέλι από ουίσκι. Το ξύλο προέρχεται από το περίφημο αποστακτήριο Kilchoman του νησιού.

Η εγγονή του Spencer Wilks ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών, εξ ου και η σύνδεση μεταξύ του εργοστασίου σκωτσέζικου ουίσκι και της ειδικής έκδοσης Land Rover που αποτίνει φόρο τιμής.

Κάθε ιδιοκτήτης του Land Rover Islay Edition θα πάρει και ένα πανάκριβο συλλεκτικό μπουκάλι από τις αποθήκες της εταιρίας. Όσο για την τιμή του αυτοκινήτου, υπολογίστε πάνω από 260.000 ευρώ για το 90άρι και κοντά στις 300.000 ευρώ για το “ένα-δέκα”. Χρήματα με τα οποία αγοράζετε ένα πανίσχυρο supercar.

Όμως με τίποτα δεν μπορείτε να αγοράσετε το στιλ και την παράδοση που μπορεί να προσφέρει ένα “παλαιωμένο σκωτσέζικο” Land Rover.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Defender 130 V8 θα κοντράρει τη Mercedes-AMG G 63 (+video)
Στην Ελλάδα η απόλυτη καυτή έκδοση του Defender
Η πληθωρική γκάμα του νέου και εντυπωσιακού Defender