Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για ένα ανοιχτό Land Rover Defender;

Ελλάδα 8:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα δίνατε για ένα ανοιχτό Land Rover Defender;

ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για ένα ανοιχτό Land Rover Defender;

ΝΕΑ

Το πρώτο από τα λίγα ανοιχτά Land Rover Defender, είναι όπως φαίνεται έτοιμο και η Valiance μας δίνει τις λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Το είχαμε δει ως σχέδιο επί χάρτου και τώρα ήρθε η ώρα της αποκάλυψης για το πρώτο από τα ελάχιστα που θα κατασκευαστούν, ικανοποιώντας λίγους και εκλεκτούς.

Η Niels van Roij Design και η Heritage Customs, μας είχαν «προϊδεάσει» για αυτό από το 2021 και τώρα όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να το γνωρίσουμε καλύτερα. Πρόκειται για μια τολμηρή επέμβαση στο Land Rover Defender, με την οποία όσοι θέλουν μπορούν να το έχουν «ανοιχτό» και πιο ευχάριστο ως εμφάνιση και ως χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Με την ονομασία Valiance Convertible, το ειδικά μετασκευασμένο Defender 90 είναι έτοιμο και θα αποτελέσει «πιλότο» για μια μικρή σειρά αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, μια και όπως μας ενημερώνει η Heritage Customs, υπάρχουν κάποιοι που προχώρησαν στην παραγγελία του αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων σκίτσων το 2021.

Η κλασική εξωτερική εμφάνιση του βρετανικού SUV με διαφορετικές χρωματικές επιλογές και ιδιαίτερα τονισμένη την πολυτέλεια της καμπίνας, όπου το ποιοτικό δέρμα καλύπτει όλες τις επιφάνειες. Το δέρμα στην προκειμένη περίπτωση, έχει τη χαρακτηριστική πορτοκαλί απόχρωση που αναδεικνύει τη χρήση του και απλώνεται παντού.

Advertisement

Τα σπορ καθίσματα, το ταμπλό, τα πάνελ των θυρών, το τιμόνι, ακόμα και το roll cage που είναι τοποθετημένο για την ασφάλεια των επιβατών έχει και αυτό τη συγκεκριμένη επένδυση. Σε ότι έχει να κάνει με την κουκούλα, σύμφωνα με την Heritage, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει για το Defender του ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό υφασμάτων και σε όποιο χρώμα επιθυμεί.

Advertisement

Ενδιαφέρον έχει και ο μηχανισμός αναδίπλωσης της οροφής, που απαιτεί τη συμμετοχή του οδηγού τουλάχιστον για το μηχανισμό του «κλειδώματος», ενώ τα… αποκαλυπτήρια γίνονται στη συνέχεια ηλεκτρικά. Η αφαίρεση της κορυφής για την εμπειρία χωρίς στέγη είναι ένας συνδυασμός παλιών και σύγχρονων λειτουργιών. Πρώτον, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε το πράγμα με το χέρι. Από εκεί, ένα ηλεκτρικό σύστημα αναλαμβάνει και απομακρύνει την οροφή.

Advertisement

Η vintage αίσθηση του ποιοτικού δέρματος έρχεται σε αντίθεση με τον μοντέρνο πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αλλά και από τα μεταλλικά ένθετα που φαίνονται σχεδόν παντού. Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, η… σιωπή της Heritage για το Valiance Convertible, μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν επεμβάσεις και οι εργοστασιακές επιλογές παραμένουν.

Η Heritage ενδεικτικά αναφέρεται στο κόστος του Valiance Convertible, μια και τελικά αυτό εξαρτάται από τις επιλογές του εκάστοτε ενδιαφερόμενου. Η ενδεικτική τιμή του μοντέλου λοιπόν, είναι τα 138.500 €. Οι επεμβάσεις γίνονται στην Ολλανδία και ο χρόνος που χρειάζεται η εταιρεία για να τις ολοκληρώσει και να παραδώσει το τελικό αποτέλεσμα στον κάτοχο, είναι κάτι παραπάνω από τρεις μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Land Rover των 300.000 ευρώ και το… σκωτσέζικο ουίσκι
Δοκιμή: Land Rover Defender 110 D300 75th Edition
H Jeep ετοιμάζει «αντίπαλο» για το Land Rover Defender