Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι το Lexus LM το πιο πολυτελές MPV που κυκλοφορεί;

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι το Lexus LM το πιο πολυτελές MPV που κυκλοφορεί;

ΝΕΑ

Είναι το Lexus LM το πιο πολυτελές MPV που κυκλοφορεί;

ΝΕΑ

Σε μια εποχή όπου τα περισσότερα μοντέλα είναι crossover ή SUV, η Lexus εντάσσει το LM, ένα πολυχρηστικό όχημα, στην γκάμα της. Με πολύ συγκεκριμένο σκοπό, όμως.

Advertisement
Advertisement

Τρία είναι τα βασικά στοιχεία του LM το οποίο φέρει το εμπορικό σήμα της Lexus: Η ιδιότυπη σχεδίαση της μάσκας του, το γεγονός ότι ανήκει σε μια… ξεχασμένη κατηγορία για τους Ευρωπαίους (την MPV) και το εσωτερικό του. Ένα υπερπολυτελές εσωτερικό, όπως αποδεικνύεται.

Το LM προορίζεται κυρίως για την αμερικανική ή την κινεζική αγορά, όμως θα είναι διαθέσιμο και στην ήπειρό μας. Η Lexus προσφέρει το νέο μοντέλο της είτε σε επταθέσια, είτε σε εξαθέσια ή και τετραθέσια διαμόρφωση του εσωτερικού του.

Το πολυχρηστικό όχημα θεωρείται ο «κολοφώνας της πολυτέλειας», όπως το προσδιορίζουν τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας. Μάλιστα, -υπό προϋποθέσεις- το τοποθετούν πάνω και από το LS, στον συγκεκριμένο τομέα, συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Το LM έχει δημιουργηθεί για την όσο το δυνατόν πιο άνετη μετακίνηση των επιβατών του. Σύμφωνα με τη Lexus, τα αμορτισέρ είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και διαθέτουν το σύστημα «Frequency Sensitive Valves» το οποίο φροντίζει να απορροφά τις ταλαντώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσης, διαθέτει το σύστημα «Braking Posture Control» το οποίο φροντίζει να σταματά αποτελεσματικά το αυτοκίνητο αλλά με ομαλό τρόπο, ώστε να μην αισθάνονται οι επιβάτες έντονα δυνάμεις επιβράδυνσης στο σώμα τους, ιδίως όταν το αυτοκίνητο τείνει να ακινητοποιηθεί.

Advertisement

Σε αυτό, συμβάλλει και η σχεδίαση των πίσω καθισμάτων στην τετραθέσια εκδοχή του LM. Αυτά έχουν διαμορφωθεί με τρόπο που να θυμίζουν τα αντίστοιχα στην «Πρώτη θέση» των επιβατικών αεροσκαφών, είναι μαλακά και διαθέτουν λειτουργία μασάζ.

Advertisement

Το νέο μοντέλο της Lexus, στην τετραθέσια εκδοχή του μπορεί να εφοδιαστεί με οθόνη 48 ιντσών για να ψυχαγωγούνται οι πίσω επιβαίνοντες όπως και ηχοσύστημα 3D surround system της Mark Levinson με 23 ηχεία. Στην επταθέσια, υπάρχει οθόνη 14 ιντσών η οποία αναδιπλώνεται στην οροφή του οχήματος.

Τέλος, η Lexus ανακοίνωσε ότι το LM το οποίο θα διατίθεται στην Ευρώπη θα είναι η έκδοση 350 h, Δηλαδή θα διαθέτει το υβριδικής διάταξης σύστημα το οποίο αποτελείται από τον χωρητικότητας 2,5 λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα των 190 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 182 ίππων και 54 ίππων, αντίστοιχα.

Advertisement

Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος είναι 250 ίπποι. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Lexus το LM 350h επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 190 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Lexus RX 500h F Sport Performance
Η Lexus χαράζει νέα σχεδιαστική πορεία με το LBX
Το νέο GX είναι το καινούργιο μεγάλο SUV της Lexus