Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Lexus ετοιμάζει δυνατό διάδοχο του θρυλικού LFA

Ελλάδα 3:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lexus ετοιμάζει δυνατό διάδοχο του θρυλικού LFA

Mobility

Η Lexus ετοιμάζει δυνατό διάδοχο του θρυλικού LFA

Mobility

Όλο και περισσότερο «φουντώνουν» οι φήμες που θέλουν τη Lexus να ετοιμάζει πυρετωδώς μοντέλο που θα πάρει τη θέση του θρυλικού LFA στη γκάμα της, με απόδοση και χαρακτηριστικά αντάξια των προσδοκιών.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus εδώ και καιρό εξελίσσει ένα μοντέλο που θα έρθει να πάρει τη θέση –όσο αυτό είναι εφικτό- του εμβληματικού LFA.

Αυτό που δεν έχει ακουστεί ακόμα στα σίγουρα, είναι το αν μιλάμε για ένα plug-in υβριδικό μοντέλο ή θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Από έγκυρη πηγή στην Ιαπωνία, μαθαίνουμε πως η Lexus επέλεξε να βασίσει το μοντέλο στην πλατφόρμα TNGA GA-L με την ευρεία χρήση του αλουμινίου που παίζει ρόλο στον περιορισμό του συνολικού βάρους.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το κομμάτι, στον περιορισμό του βάρους, έχει δοθεί έμφαση και στο αμάξωμα όπου έχει γίνει εκτενής χρήση ανθρακονήματος. Σε ότι αφορά τον κινητήρα, το μοντέλο που θα διαδεχτεί το LFA, θα κυκλοφορήσει με έναν twin turbo V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων που θα μπορεί να αποδίδει πάνω από 710 ίππους.

Θυμίζουμε πως το LFA είχε κάτω από το εμπρός καπό, ένα διακεκριμένο για την ευστροφία και την ηχητική του, ατμοσφαιρικό V10. Η εξέλιξη του νέου μοντέλου, θέλει σε υβριδική έκδοση του twin-turbo V8, να παρουσιάζεται απόδοση που θα φτάνει τους 940 ίππους και θα καθιστά το μοντέλο της Lexus άμεσα ανταγωνιστικό απέναντι στα αντίστοιχα μοντέλα των Ferrari και Lamborghini.

Advertisement

Οι αναφορές από την Ιαπωνία κάνουν λόγο και για συνέχεια της εξέλιξης του μοντέλου, με αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, της οποίας η παρουσίαση όμως, δεν έχει ξεκάθαρο χρονικό προσδιορισμό. Τα εγχώρια δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για κυκλοφορία της plug in υβριδικής εκδοχής μέσα στο 2025, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό εικάζεται πως θα ακολουθήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2026- χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται με κάποιο τρόπο.

Advertisement

Η ιαπωνική δημοσίευση υποστηρίζει ότι το μοντέλο PHEV θα κυκλοφορήσει το 2025 ενώ το BEV θα ακολουθήσει το 2026. Για το αμιγώς ηλεκτρικό πάντως, το πλάνο είναι να βασιστεί στο πρωτότυπο Electrified Sport Concept (φωτογραφίες) το οποίο προορίζεται να έχει αυτονομία πάνω από 700 χιλιόμετρα και επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,0 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκ! Πάνω από 4.800 οδηγοί κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα
Η σύζυγος του Jean Todt, η Michelle Yeoh, κατέκτησε το Όσκαρ!
Νέες μοδάτες εκδόσεις των DS 4 και DS 7

Advertisement