Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διστάζετε με τα ηλεκτρικά; Υπάρχει λύση!

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διστάζετε με τα ηλεκτρικά; Υπάρχει λύση!

ΝΕΑ

Διστάζετε με τα ηλεκτρικά; Υπάρχει λύση!

ΝΕΑ

Για όσους φοβούνται τα ηλεκτρικά και την αυτονομία τους στα μεγάλα ταξίδια, η Lexus έχει μία πολύ έξυπνη ιδέα.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση θα μας φέρει μπροστά σε πολλές νέες προκλήσεις και αρκετές νέες ιδέες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ελλείψεις σε σταθμούς φόρτισης.

Ακόμα και σε προηγμένες χώρες στον τομέα της εγκατάστασης φορτιστών, τα σημεία δεν επαρκούν. Όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ όπου τα ηλεκτρικά αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς, τους οποίους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν οι χώροι δημόσιας φόρτισης.

Και κάπου εδώ μπαίνει η Lexus με μία ενδιαφέρουσα ιδέα για το RZ 450e. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ονομάζει Lexus Reserve μέσω του οποίου οι κάτοχοι του αυτοκινήτου μπορούν να έχουν δωρεάν νοικιασμένο αυτοκίνητο για 30 μέρες σε διάρκεια τριών ετών.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα βασίζεται στους dealers της εταιρίας, και η κράτηση γίνεται μέσω της εφαρμογής της Lexus.

Με αυτόν τον τρόπο η Lexus θέλει να κάνει πιο άνετα και με λιγότερο άγχος τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων όσων έχουν στην κατοχή τους το RZ 450e που έχει αυτονομία 354 χιλιομέτρων.

Advertisement

Τα “νοικιάρικα” αυτοκίνητα μπορούν να οδηγηθούν οπουδήποτε στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και πρέπει να επιστρέφονται στην ίδια αντιπροσωπεία. Η εταιρία απαγορεύει την έξοδο προς το Μεξικό (για προφανείς λόγους) αλλά και τις εκτός δρόμου διαδρομές.

Η ιδέα αυτή είναι μέσα στα πλαίσια ενός γενικότερου προγράμματος ώστε να στραφεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς την ηλεκτροκίνηση, χωρίς να υπάρχει το άγχος της αυτονομίας. Οι αντιπρόσωποι μάλιστα θα αναλάβουν να “εκπαιδεύσουν” ανάλογα τους οδηγούς και έχουν και 24ωρη υποστήριξη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι εταιρείες leasing υπερχρεώνουν τα ηλεκτρικά ΙΧ!
Μόνο ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους από το 2030!
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γεμίσουν με «σόμπες» (+video)