Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό που θα «σβήνει» από την Toyota (+ video)

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό που θα «σβήνει» από την Toyota (+ video)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό που θα «σβήνει» από την Toyota (+ video)

ΝΕΑ

Είναι γνωστό ότι η Toyota θέλει να εφοδιάζει τα ηλεκτρικά μοντέλα της με σύστημα που να προσομοιώνει τη λειτουργία ενός χειροκίνητου κιβωτίου. Πλέον, το ζητούμενο είναι να γίνει πλήρως αντιπροσωπευτικό.

Advertisement
Advertisement

Στην Toyota, άργησαν οικειοθελώς να ασχοληθούν με την ηλεκτροκίνηση. Όμως και τώρα που ενεπλάκησαν θέλουν να το πράξουν με τρόπο που να υπάρχει συνέχεια στη διαδικασία οδήγησης. Σε όλη τη διαδικασία, όπως αποδεικνύεται.

Οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας επιδιώκουν να εξελίξουν ένα σύστημα το οποίο να προσομοιώνει τη λειτουργία του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, κάτι που εκ κατασκευής δεν υπάρχει σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό.

Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτει μοχλό ταχυτήτων αλλά και πεντάλ «συμπλέκτη», με σκοπό να δίνει στον οδηγό κανονικά την αίσθηση ότι μετέχει ενεργότερα από το να στρίβει το τιμόνι και να πιέζει το δεξί πεντάλ και αυτό του φρένου.

Advertisement
Advertisement

Όμως, οι άνθρωποι της Toyota αποφάσισαν να κάνουν όσο πιο πιστή τη διαδικασία. Έτσι, κατέθεσαν αίτηση απονομής ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα το οποίο θα προσομοιώνει και το… σβήσιμο κινητήρα, όπως συμβαίνει σε ένα αυτοκίνητο με θερμικό μοτέρ και χειροκίνητο κιβώτιο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην αυτοκινητική ιστοσελίδα The Drive, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να δίνει την αίσθηση στον οδηγό ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα κοντεύει να σβήσει και να ακινητοποιηθεί από εσφαλμένο χειρισμό του στο πεντάλ «συμπλέκτη» ή εάν έχει τοποθετήσει «λάθος σχέση στο κιβώτιο».

Advertisement

Φυσικά, όπως εξήγησε ο Τακάσι Γουατανέμπε, ο Πρόεδρος της Lexus (η οποία επίσης κάνει δοκιμές του συστήματος για τα δικά της αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα), το αυτοκίνητο δεν θα ακινητοποιείται αλλά θα δημιουργεί ενόχληση προς τον οδηγό, δίνοντάς του τη δυνατότητα μιας αληθοφανέστερης κατάστασης, όπως έχει συνηθίσει σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Όλα αυτά αποσκοπούν στο να δίνει η Toyota περισσότερες επιλογές στους πελάτες της, ιδίως σε αυτούς μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με την οδήγηση ενός τέτοιου οχήματος. Έτσι, θα τους προσελκύσει πιο εύκολα στην αγορά ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Πέραν αυτού, η εφαρμογή του συστήματος στα ηλεκτρικά σπορ επιδόσεων μοντέλα θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αισθάνεται ότι χειρίζεται καλύτερα το αυτοκίνητο και ότι συμμετέχει ενεργά στην κίνησή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται μίνι καθαρόαιμο Toyota Land Cruiser με 25.000 ευρώ;

Αυτό είναι το πιο δυνατό Toyota GR Yaris στον κόσμο

«Εξωγήινη» η νέα γιγάντια πρέσα της Toyota