Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο δυνατό Toyota GR Yaris στον κόσμο

Ελλάδα 20:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο δυνατό Toyota GR Yaris στον κόσμο

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο δυνατό Toyota GR Yaris στον κόσμο

ΝΕΑ

Είναι δυνατόν ένα GR Yaris να βγάζει από το 3κύλινδρο μοτέρ του 700+ ίππους; Κι όμως είναι!

Advertisement
Advertisement

Μια από τις χώρες που ασχολούνται ιδιαίτερα με το customizing και το tuning είναι η Αυστραλία. Ιδιαίτερα στο Ίστερν Κρίκ συναντάμε την JDM η οποία μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές με τρομερές αναβαθμίσεις και πανίσχυρους κινητήρες σε αυτοκίνητα της Subaru, της Kia και της Mitsubishi.

Αυτήν τη φορά ο Τόμας Φρίμαν και η παρέα μηχανικών του αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα πραγματικό διαμάντι των τεσσάρων τροχών: το Toyota GR Yaris. Εκείνο που θέλησαν να κάνουν οι μηχανικοί ήταν να δουν πόση ισχύ μπορεί να παράξει ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1.6 λίτρων της Toyota με την κατάλληλη περιποίηση σε εξαρτήματα και ηλεκτρονικά.

Advertisement
Advertisement

Η δουλειά ξεκίνησε με το τούρμπο το οποίο αντικαταστάθηκε με ένα Garrett G25-550 και ένα intercooler Plazmaman 350-370kW το οποίο τοποθετήθηκε στο εμπρός μέρος. Στο εσωτερικό είχαμε διαφορετικές βαλβίδες και εκκεντροφόρους, ενώ στα ηλεκτρονικά οι ειδικοί της JDM έκαναν τα μαγικά τους για την μέγιστη απόδοση και διαχείριση των συστημάτων.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η ισχύς του GR Yaris να σκαρφαλώσει στους 740 ίππους (!). Αν βάλουμε αυτήν την ιπποδύναμη δίπλα στα μόλις 1.280 κιλά του αυτοκινήτου μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε πως πρόκειται για έναν πύραυλο σε 4 τροχούς. Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα να δούμε ολοκληρωμένο το αυτοκίνητο των Αυστραλών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
10+1 μοντέλα που σόκαραν την αγορά
O πρόεδρος της Toyota δίνει συγχαρητήρια στη… Honda! (+video)
To Toyota GR86 απέναντι στον «τάρανδο» (+ video)

Advertisement