Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Εξωγήινη» η νέα γιγάντια πρέσα της Toyota

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Εξωγήινη» η νέα γιγάντια πρέσα της Toyota

ΝΕΑ

«Εξωγήινη» η νέα γιγάντια πρέσα της Toyota

ΝΕΑ

Επαναστατική τεχνολογία της Toyota μειώνει την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων δραστικά.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota από το 2020 έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε μια γιγάντια πρέσα που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της παραγωγής αυτοκινήτων. Τα τελευταία τρία χρόνια οι Ιάπωνες εξελίσσουν και βελτιστοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και πλέον έχουν φτάσει σε σημείο να μπορούν να την βάλουν επίσημα στη γραμμή παραγωγής των εξηλεκτρισμένων μοντέλων τους.

Στην Ιαπωνία έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας πρέσας η οποία είναι εμπνευσμένη από την τεχνολογία που εφάρμοσε η Tesla στο Model Y. Στο εργοστάσιο Μιότσι οι μηχανικοί έκαναν τις πρώτες δοκιμές και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό.

Advertisement
Advertisement

Η γιγαντιαία πρέσα κατάφερε να κατασκευάσει τρία τμήματα του αυτοκινήτου από αλουμίνιο με μόλις μία κίνηση. Κάθε τμήμα φτιάχτηκε σε μόλις 3 λεπτά, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αν αναλογιστούμε ότι μόνο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου χρειάζεται 86 εξαρτήματα, 33 στάδια και πάρα πολλές ώρες για να ολοκληρωθεί στη βασική διαδικασία.

Εκτός από την απίστευτη ταχύτητα της νέας γιγάντιας πρέσας, η Toyota αναφέρει ότι θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και θα μειώσει τον απαιτούμενο χώρο κατασκευής των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι μπαταρίες της Toyota θα σε κάνουν να… ξεχνάς τη φόρτιση!
Η Toyota κερδίζει παντού!
To Toyota GR86 απέναντι στον «τάρανδο» (+ video)

Advertisement