Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ειδική έκδοση για το Land Rover Defender

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ειδική έκδοση για το Land Rover Defender

ΝΕΑ

Ειδική έκδοση για το Land Rover Defender

ΝΕΑ

Η Land Rover θέλει να τιμήσει τη συμπλήρωση 75 ετών από την παρουσίαση του Defender. Θα το κάνει με έναν ιδιαίτερο και αντιπροσωπευτικό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η 30ή Απριλίου 1948 είναι ένα ορόσημο για τη Land Rover. Εκείνη την ημέρα, η βρετανική εταιρεία συστήθηκε στο αγοραστικό κοινό παρουσιάζοντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ το πρώτο μοντέλο της, το Defender Series I.

Είχαν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και στην Ευρώπη, όπως στις λοιπές χώρες που ενεπλάκησαν σε αυτόν, οι άνθρωποι είχαν νωπές μνήμες και βίωναν τα προβλήματα που εξακολουθούσαν να υπάρχουν εξαιτίας του.

Advertisement
Advertisement

Αυτά ήταν τα δεδομένα της καθημερινότητας και από αυτά προήλθε το Defender. Η δημιουργία του ξεκίνησε έναν χρόνο πριν (1947) και για να κατασκευαστεί χρησιμοποιήθηκαν τμήματα από το Jeep Willys, το κυρίαρχο στρατιωτικό όχημα του Πολέμου.

To 2023 συμπληρώνονται 75 χρόνια από την εμφάνιση του Defender και η Land Rover αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση για να τιμήσει την επέτειο. Η «75th Limited Edition», όπως ονομάζεται, θα διατίθεται τόσο στο Defender 90 όσο και στο Defender 110 και θα διαθέτει στοιχεία τα οποία αφορούν αποκλειστικά σε αυτή.

Advertisement

Συγκεκριμένα, το Defender 75th Limited Edition θα είναι βαμμένο στο πράσινο χρώμα που ονομάζεται «Grasmere Green» και θα έχει στο αμάξωμα και στο εσωτερικό την επιγραφή που θα προσδιορίζει τα 75 χρόνια από την παρουσίασή του.

Advertisement

Επίσης, θα διαθέτει τροχούς ειδικά σχεδιασμένους για την εν λόγω έκδοση, ενώ στο εσωτερικό τού οχήματος το ταμπλό και μέρη στο εσωτερικό των θυρών θα είναι στην ίδια απόχρωση με το αμάξωμα.

Advertisement

Ο εξοπλισμός του θα είναι σε υψηλό επίπεδο και, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει φώτα τεχνολογίας Matrix LED, κάμερα 3D Surround και το σύστημα «Configurable Terrain Response» μέσω του οποίου ο οδηγός δύναται να παραμετροποιεί την τετρακίνηση, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται σε κάθε επιφάνεια του εδάφους και έντονη κλίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελισάβετ: Η βασίλισσα που ήταν και μηχανικός αυτοκινήτων! (+video)
Η Land Rover αλλάζει την φιλοσοφία του Discovery
Land Rover Defender: Εξάτροχο και… αγροτικό