Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Land Rover Defender: Εξάτροχο και… αγροτικό

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Land Rover Defender: Εξάτροχο και… αγροτικό

ΝΕΑ

Land Rover Defender: Εξάτροχο και… αγροτικό

ΝΕΑ

Το Land Rover Defender είναι το πιο πρόσφατο εκτός δρόμου όχημα, που γίνεται εξάτροχο (και 6×6), τουλάχιστον σε ψηφιακή μορφή.

Advertisement
Advertisement

Θα θέλατε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Defender 6×6 ανοιχτό φορτηγό;

Το φανταστικό concept που βασίζεται στο Defender με το παρατσούκλι «UK Bastard» δημιουργήθηκε από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Hussain Albagali, και εκτός από ένα εξάτροχο με… καρότσα, είναι και οραματίζεται και ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Οι έξι τεράστιοι τροχοί και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κάνουν το Defender να μοιάζει με όχημα για την…  αποκάλυψη. Ο Hussain Albagali πρόσθεσε επίσης μία μεγάλη καρότσα, μετατρέποντας το SUV σε pickup με διπλή καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο μοιάζει να βασίζεται στο Defender 110 αντί για το μακρύτερο B30, αλλά αυτή η λεπτομέρεια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το “UK Bastard” είναι σημαντικά μεγαλύτερο από οποιαδήποτε παραλλαγή εργοστασιακών προδιαγραφών.

Advertisement

Η ηλεκτρική φύση της κατασκευής είναι εμφανής από τη “μάσκα” και τις εισαγωγές του προφυλακτήρα που είναι καλυμμένες, καθώς και την απουσία τελικών εξάτμισης. Άλλες στυλιστικές πινελιές περιλαμβάνουν τα επιπλέον LED φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, τα φωτιζόμενα πλαϊνά σκαλοπάτια, τις ράγες οροφής και φυσικά τον ανοιχτό χώρο φόρτωσης. Το Defender 6×6 έχει τρία εφεδρικά ελαστικά πλήρους μεγέθους στο πίσω μέρος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχετε πρόβλημα σε μια εκτός δρόμου διαδρομή.

Advertisement

Ο… ψηφιακός δημιουργός του πλήρους ηλεκτρικού Defender 6×6 είχε οραματιστεί να παράγει έως και 1.400 ίππους και 15.500 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6 δευτερόλεπτα. Η πίσω ανάρτηση θα διασφαλίσει ότι η κίνηση θα είναι άνετη σε κάθε είδος εδάφους, ενώ η στιγμιαία ροπή των ηλεκτροκινητήρων θα είναι ευεργετική σε δύσκολες συνθήκες.

Αυτό που δεν φαντάστηκε ο… καλλιτέχνης είναι το είδος της μπαταρίας που απαιτείται για να έχει επαρκή αυτονομία ένα τόσο βαρύ όχημα.

Advertisement