Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mε Land Rover Defender P400e PHEV στην Ευρυτανία (+video)

Ελλάδα 5:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mε Land Rover Defender P400e PHEV στην Ευρυτανία (+video)

ΝΕΑ

Mε Land Rover Defender P400e PHEV στην Ευρυτανία (+video)

ΝΕΑ

Το Land Rover Defender σημάδεψε ανεξίτηλα την αυτοκίνηση, δημιουργώντας ένα μύθο που μοιάζει αξεπέραστος. Όμως εκεί στην Ευρυτανία, πάνω από τις κορυφές και τα σύννεφα στο «Αρχιπέλαγος των Βουνών», το καθηλωτικό νέο Defender χτίζει τον δικό του «above and beyond» σύγχρονο μύθο.

Advertisement
Advertisement

Κάθε εποχή έχει ανάγκη τους δικούς της μύθους. Εκείνα τα σύμβολα που θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς της ανθρώπινης εξέλιξης. Το Land Rover Defender υπήρξε ένα τέτοιο σύμβολο, της επινοητικότητας, της ελευθερίας και των ανοιχτών οριζόντων. Ένα όχημα που ξεπήδησε, ως ανάγκη, μέσα από τις στάχτες του πολέμου και κατάφερε να διατρέξει τις πιο σημαντικές στιγμές επτά δεκαετιών, ξεπερνώντας τη συνθήκη του βιομηχανικού προϊόντος και αποκτώντας την αίγλη του πολιτισμικού συμβάντος.

Υπήρξε ένα αυτοκίνητο πέρα από συμβάσεις και πάνω από κοινωνικές τάξεις: μπορούσες να δεις στο τιμόνι του την ίδια τη Βασίλισσα να βγάζει βόλτα τα σκυλιά της και λίγο πιο δίπλα τον λασπωμένο κτηνοτρόφο να το χρησιμοποιεί ως τον απόλυτο σύντροφο στην δύσκολη καθημερινότητά του. Υπήρξε το αυτοκίνητο που ήταν το ίδιο το Google Earth, πριν καν εμφανιστούν οι δορυφόροι, αυτό που άνοιξε μονοπάτια εκεί που κανένα άλλο όχημα δεν έφθασε στον πλανήτη Γη και το αυτοκίνητο που για πολλούς ήταν το πρώτο -και ίσως το μοναδικό- που είδαν ποτέ στην ζωή τους.

Advertisement
Advertisement

Το Defender σε αυτές τις επτά δεκαετίες της ζωής του άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την θέση μας στον πλανήτη και δημιούργησε τον κορυφαίο θρύλο της παντός εδάφους αυτοκίνησης. Και όταν ήρθε η αναγκαστική ώρα της αποστρατείας, οι άνθρωποι της Land Rover βρέθηκαν μπροστά σε ένα τιτάνιο έργο. Πως μπορείς να αντικαταστήσεις ένα σύμβολο της παγκόσμιας κουλτούρας; Με ποιoν τρόπο «βελτιώνεις» τον Παρθενώνα ή εκσυγχρονίζεις τη Μόνα Λίζα; Πώς γίνεται να υπάρξει ένα νέο Defender;

Η απάντηση των σχεδιαστών της Land Rover ήταν ξεκάθαρη: Με κόπο. Με ατέλειωτα ξενύχτια. Με μελέτη και εμμονή στις αξίες της μάρκας. Πηγαίνοντας πεισματικά κόντρα σε όλους όσοι έλεγαν ότι αυτό ήταν ακατόρθωτο, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας χωρίς περιορισμούς και με πίστη στην παράδοση.

Advertisement

Και τελικά τα κατάφεραν. Αφήνοντας τους πάντες άφωνους με την μοναδική ικανότητα του νέου Defender να είναι ταυτόχρονα σύγχρονο, αλλά και άμεσα αναγνωρίσιμο ως ο συνεχιστής ενός συμβόλου. Ένα αυτοκίνητο που είναι άρτιo σχεδιαστικά, μοντέρνο σε βάθος και όχι επιφανειακά. Και με ξεκάθαρη την βεβαιότητα από την πρώτη ματιά που θα του ρίξεις ότι είναι το πιο ικανό όχημα παντός εδάφους των ημερών μας.

H επιτυχία της σχεδιαστικής ομάδας είναι ότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο off-road όχημα, το οποίο διαθέτει εντυπωσιακές αναλογίες και μοντέρνες γραμμές, που σέβεται το παρελθόν χωρίς να δεσμεύεται από αυτό. Ένα new age Defender, με στοιχεία πολυτέλειας και πρωτοφανείς ανέσεις, το οποίο όμως συνεχίζει να διατρέχει το πνεύμα της περιπέτειας που ήταν πάντα στο DNA της Land Rover.

Advertisement

Οι μικροί πρόβολοι εμπρός και πίσω, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, οι κάθετες επιφάνειες, η εντυπωσιακή μάσκα με τα νέα φώτα LED, ο εφεδρικός τροχός στην πίσω πόρτα, ακόμα και τα «φινιστρίνια» πάνω από τους πίσω επιβάτες, όλα αυτά παραπέμπουν στο κλασικό Defender, κάτω από το πρίσμα όμως των απαιτήσεων της νέας εποχής.

Advertisement

Το νέο Defender είναι μία κορυφαία στιγμή του σύγχρονου βιομηχανικού design, μία μοναδική συνεύρεση της φόρμας με την λειτουργικότητα. Γνήσιο τέκνο της βρετανικής παράδοσης, κρύβει στις γραμμές του και στις πολύ όμορφες λεπτομέρειες μία μοντέρνα ερμηνεία του πρωτότυπου, με ένα σχήμα γεμάτο σιγουριά και αυτοπεποίθηση πως παραμένει ένα γνήσιο Land Rover.

The legend lives on

Κάτω από το άκρως επιτυχημένο στην σχεδιαστική του προσέγγιση αμάξωμα, βρίσκεται ένα ακόμα δομικό στοιχείο όπου το νέο Defender παίρνει διαφορετικό δρόμο από τον πρόγονό του. Το αποκλειστικής σχεδίασης μονοκόκ πλαίσιο από αλουμίνιο, είναι το πιο ισχυρό που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρία. Και είναι υπεύθυνο για την κορυφαία αντοχή, αλλά και τα εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου.

Για την εξέλιξή του νέου Defender έγιναν οι πιο ακραίες δοκιμές, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ των πελατών της εταιρίας.

Χρειάστηκαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα, 45.000 διαφορετικά τεστ, δοκιμές σε θερμοκρασίες από τους +50 έως τους -40 βαθμούς Κελσίου, και οδηγικές εμπειρίες από τις ερήμους του Ντουμπάι έως την φημισμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, έτσι ώστε το νέο Defender να είναι σίγουρα αντάξιο να πάρει την σκυτάλη από τον δοξασμένο πρόγονό του.

Ως γνήσιο Land Rover το νέο Defender δεν θα μπορούσε παρά να εξοπλίζεται με ό,τι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπάρχει για την παντός εδάφους κίνηση. Το off road μηχανολογικό του υπόβαθρο είναι κορυφαίο σε σύλληψη και εκτέλεση, συνδυάζοντας σύγχρονα χαρακτηριστικά με μερικές από τις πιο κλασικές αξίες για την εκτός δρόμου κίνηση, όπως για παράδειγμα τους μικρούς προβόλους ή την τεράστια απόσταση από το έδαφος.

Η μόνιμη τετρακίνηση Intelligent AWD είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, διαθέτοντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας ενώ μπορεί να συνδυαστεί με κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού και μπλοκέ πίσω διαφορικό Electronic Active Differential. Το σύνολο υποστηρίζεται και από κιβώτιο με «κοντές» σχέσεις, έτσι ώστε τίποτα να μην μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο Defender.

Ένα ακόμα τεχνολογικό highlight του αυτοκινήτου είναι η αερανάρτηση, η οποία μάλιστα μπορεί να μεταβάλλει το ύψος του, από 40 χιλιοστά κάτω από την νορμάλ θέση έως και 75 χιλιοστά στο ανώτερο σημείο. Στην τελευταία περίπτωση, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος φθάνει στα 291 χιλιοστά, τιμή που καθιστά το νέο Defender ικανό να μπορεί να περάσει ακόμα και από εκεί που κάποιος θεωρεί φύσει αδύνατο.

Η κορυφαία τετρακίνηση του νέου Land Rover Defender υποστηρίζεται από ένα εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης, το Terrain Response 2, το οποίο αναλαμβάνει να προσδώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας ανάλογα με το έδαφος που θα επιλέξει να κινηθεί ο οδηγός του. To σύστημα αυτό διαθέτει έξι προγράμματα λειτουργίας:

  • «General Driving» για καθημερινή οδήγηση στην άσφαλτο και σε ομαλούς χωματόδρομους
  • «Grass, Gravel, Snow» για κίνηση σε σαθρά εδάφη όπως σε χώμα, χαλίκι, χιόνι
  • «Mud and Ruts» για κίνηση σε λασπωμένα εδάφη
  • «Sand» για κίνηση σε άμμο
  • «Rock Crawl» για αργή κίνηση σε πετρώδες έδαφος με βράχια
  • «Wade» για πέρασμα μέσα από ποτάμια. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το νέο Defender μπορεί να διασχίσει ύψη νερού που φθάνουν τα 900 χιλιοστά, τιμή κορυφαία για αυτοκίνητο του είδους. Στο πρόγραμμα «Wade» ενεργοποιούνται επίσης ειδικοί σένσορες στις πόρτες και τους καθρέπτες που ελέγχουν το βάθος του νερού, ώστε να ειδοποιούν τον οδηγό ότι είναι ασφαλές να περάσει το αυτοκίνητο.

Τις μοναδικές εκτός δρόμου δυνατότητες του νέου Land Rover Defender υποστηρίζουν επίσης τα συστήματα Hill Descent Control και Hill Launch Assist για εύκολες καταβάσεις ή εκκινήσεις σε πολύ απότομες κλίσεις.

Υπάρχει επίσης και το All Terrain Progress Control (ATPC), το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να διατηρήσει μια σταθερή και ασφαλή ταχύτητα σε δύσκολα εδάφη, έτσι ώστε αυτός να επικεντρώνει την προσοχή του στην οδήγηση και τους ελιγμούς του αυτοκινήτου.

Στο σαλόνι, οι σχεδιαστές της Land Rover είχαν μάλλον πιο εύκολο έργο. Το κλασικό Defender, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες εξέλιξης, ήταν στην πράξη ένα αυτοκίνητο μιας άλλης εποχής. Στο νέο Defender τα πράγματα έπρεπε να μπουν στο σχεδιαστικό fast forward και να δημιουργήσουν ένα όχημα επίκαιρο και τεχνολογικά ενημερωμένο για την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Η εταιρία επέλεξε ένα πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό δρόμο: να συνδυάσει την πολυτέλεια που έλειπε από το κλασσικό Defender με σχεδιαστικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στο μεγάλο pedigree της μάρκας και του μοντέλου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας απίστευτης αισθητικής και κορυφαίας ποιότητας χώρος επιβατών, με δεκάδες σύγχρονα στοιχεία, αλλά και σοφά επιλεγμένες αναφορές στο παρελθόν.

Με έμφαση στην απτή πολυτέλεια αλλά και με σχεδιαστικές γραμμές που παραπέμπουν στην ανθεκτικότητα και την λειτουργικότητα, το σαλόνι του νέου Defender διατηρεί ακέραιο το ιστορικό βάθος της μάρκας. Για τον λόγο αυτό έχουν επιλεγεί κάποια πολύ ξεχωριστά υλικά για την κατασκευή του, δέρματα αλλά και συνθετικά υλικά, τα οποία εξασφαλίζουν όχι μόνο την πολυτέλεια στην αίσθηση, αλλά και τη μεγάλη αντοχή στη σκληρή χρήση.

Ο δεύτερος βασικός πυλώνας του σαλονιού του Defender είναι το σύγχρονο και με τεράστιες δυνατότητες ψηφιακό περιβάλλον που συναντά ο οδηγός του. Το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων Pivi Pro με την πολύ μοντέρνα κυρτή οθόνη των 11,4 ιντσών είναι υπόδειγμα κομψότητας και κορυφαίας λειτουργικότητας.

Η υψηλή ανάλυσή της συνδυάζεται με πολύ όμορφα γραφικά και σωστά ταξινομημένα μενού, έτσι ώστε να είναι εύκολη η εκμετάλλευση των δεκάδων λειτουργιών από τον οδηγό.

Ο τελευταίος έχει εμπρός στο οπτικό του πεδίο έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών, με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και επιλογής των πληροφοριών που μπορεί να έχει στην διάθεσή του.

Υπάρχει επίσης και ένα σύγχρονο head-up-display, με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και στην ιδανική απόσταση για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο.

Το σύστημα πολυμέσων Pivi Pro διαθέτει κορυφαίες δυνατότητες διασύνδεσης με τις κινητές συσκευές των επιβατών και πληθώρα λειτουργιών, μεταξύ των οποίων και τον εξ’ αποστάσεως χειρισμό του οχήματος, μέσω της εφαρμογής Remote App.

Διατίθεται επίσης σύστημα φωνητικών εντολών μέσω του “Hello Land Rover” καθώς και ηχοσύστημα από την κορυφαία στο είδος της εταιρία Meridian, το οποίο στην πιο πλήρη εκδοχή του περιλαμβάνει ενισχυτή 700 Watt, 14 ηχεία και ένα subwoofer.

Το σύγχρονο πρόσωπο του νέου Land Rover Defender αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο χάρη στο πλούσιο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης με το οποίο εφοδιάζεται.

Ανάμεσα στα συστήματα που διαθέτει ξεχωρίζουν τα Emergency Braking, Cruise Contrll με Speed Limiter, Lane Keep Assist, Driver Condition Monitor, Traffic and Signe Recognition, Blind Spot Assist, και πολλά ακόμα.

Διατίθεται επίσης και ένα σύστημα από κάμερες για την παρακολούθηση της κίνησης εμπρός και πίσω, μία 3D Surround για περιμετρική ορατότητα 360°, αλλά και μία που δείχνει στον οδηγό το έδαφος κάτω από το όχημα, έτσι ώστε να έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, όταν βρίσκεται σε δύσκολα περάσματα.

Εκτός από την πολυτέλεια και το εξαιρετικό ψηφιακό υπόβαθρο, το νέο Land Rover Defender χαρακτηρίζεται και από την μοναδική πρακτικότητα και τις ανέσεις που εξασφαλίζει για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Τα Defender 90 και 110 διατίθενται με πέντε ή έξι καθίσματα, ενώ το 110 προσφέρει την επιλογή πρόσθετων καθισμάτων στην τρίτη σειρά. Το Defender 130 είναι 8-θέσιο και προσφέρει στους επιβάτες του απίστευτη ευρυχωρία και άνεση στις μετακινήσεις. Όλα εξοπλίζονται με ένα πλήθος έξυπνων ιδεών που κάνουν το Defender όχι ένα απλό αυτοκίνητο, αλλά το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής μιας οικογένειας.

Η γκάμα του μοντέλου εκτός από τις τρεις εκδόσεις μήκους του αμαξώματος, τις «90», «110» και τη νέα «130», περιλαμβάνει και μία πληθώρα επιλογών σε εκδόσεις εξοπλισμού.

Οι εκδόσεις αυτές μπορούν να πολλαπλασιαστούν ακόμα περισσότερο με τις δεκάδες δυνατότητες εξατομίκευσης και αμέτρητων πρόσθετων αξεσουάρ που μπορεί να επιλέξει ο ιδιοκτήτης, είτε αυτά αφορούν στο αμάξωμα είτε στην αισθητική και την διαμόρφωση του σαλονιού.

Οι επιλογές σε κινητήρες είναι επίσης αρκετές, δημιουργώντας μία πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα, ώστε να βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει τόσο σε ό,τι αφορά το καύσιμο όσο σε ισχύ και επιδόσεις.

Στην βάση βρίσκεται η έκδοση με τον υβριδικό πετρελαιοκινητήρα των 3,0 λίτρων με τους 200 ίππους, ενώ ο ίδιος κινητήρας βρίσκεται σε εκδοχές με απόδοση στους 250 ίππους και 300 ίππους.

Οι εκδόσεις βενζίνης ξεκινούν από τον δίλιτρο τετρακύλινδρο των 300 ίππων, περνούν στον τρίλιτρο υβριδικό των 400 ίππων και κορυφώνονται με τον καθηλωτικό σε ήχο και επιδόσεις V8 των 5 λίτρων και των 525 ίππων.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα του μοντέλου είναι η plug-in υβριδική έκδοση. Με επίκεντρο τον δίλιτρο κινητήρα που αποδίδει 300 ίππους και σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα των 104 ίππων, η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 404 ίππους, εξασφαλίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις.

Το σύστημα υποστηρίζεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα 19,2 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία καθαρής ηλεκτρικής κίνησης έως και 53 χιλιόμετρα.

Σημαντική είναι η συμβολή του συστήματος στην διατήρηση της κατανάλωσης στα μόλις 2,8 lt/100 km (WLTP) και του περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα 64 gr/km. Με αυτή ακριβώς την έκδοση κάναμε τη μικρή διήμερη απόδρασή μας στα βουνά και τα δύσκολα περάσματα της ορεινής Ευρυτανίας.

Με το Land Rover Defender P400e PHEV στην «Θάλασσα των Βουνών»

Αν υπάρχει ένας τόπος στη χώρα μας όπου ένα Defender μπορεί να αισθάνεται στα «νερά» του αυτό δεν είναι άλλο από την Ευρυτανία. Το απόλυτο playground για όσα αυτοκίνητα θέλουν και μπορούν να φθάσουν στα όρια, εκεί όπου με το Defender νιώθεις πραγματικά ο κυρίαρχος του κόσμου.

Η αίσθηση υπεροχής είναι πραγματικά ασύγκριτη από την στιγμή που θα ανέβεις στα ψηλά και άνετα καθίσματα και θα κάνεις τα πρώτα χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο. Η στιβαρότητα του πλαισίου και η κορυφαία απόδοση της αερανάρτησης, δημιουργούν μία κάψουλα μετακίνησης που όμοιά της δεν θα συναντήσεις σε κανένα άλλο αυτοκίνητο της αγοράς.

Μοιάζει σαν να αιωρείται διαρκώς πάνω σε ένα στρώμα αέρα, λίγα εκατοστά πάνω από την άσφαλτο, για την οποία αδιαφορεί αν είναι γεμάτη από λακκούβες ή κατασκευαστικές ατέλειες. Η εξωπραγματική άνεση συνδυάζεται με μία luxury ροή στην κίνηση και μία ασυγκράτητη αίσθηση επιβολής σε ότι «ταπεινό» κινείται γύρω του.

Ανάλαφρο και ευχάριστο στην οδήγηση, έχει ως σύμμαχο και το εξαιρετικό plug-in υβριδικό σύνολο, που χάρη στους 404 ίππους και την άμεση απόδοση της ροπής από πολύ χαμηλά, το καθιστούν ένα εκρηκτικό σύνολο, ιδίως στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να κάνει μια γρήγορη προσπέραση ανηφορίζοντας προς το Καρπενήσι.

Χάρη στο εξελιγμένο plug-in υβριδικό σύστημα και το εξαιρετικό σύστημα ανάκτησης της ενέργειας, το Defender PHEV είναι αρκετά οικονομικό, με δεδομένο πάντα τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και την τεράστια ισχύ που αποδίδει ο κινητήρας.

Μπαίνοντας στην επικράτεια της Ευρυτανίας, ανοίγονται δεκάδες δυνατότητες για extreme οδηγικές απολαύσεις. Είτε κινηθείς προς τα Άγραφα είτε δυτικά προς την πλευρά της λίμνης Κρεμαστών είτε επιλέξεις την εκπληκτικής ομορφιάς και γεωλογικής πολυπλοκότητας κοιλάδα του Καρπενησιώτη, ο τόπος αυτός είναι ένα blockbuster εικόνων και εντυπώσεων.

Ό,τι και να επιλέξει κανείς, το Land Rover Defender το μετατρέπει σε μία σαρωτική εμπειρία ζωής. Η αίσθηση του άτρωτου και ικανού να καταφέρει οτιδήποτε του ζητήσεις δεν έχει όμοιό της σε άλλο αυτοκίνητο της παγκόσμιας αγοράς. Όχι πάντως με αυτή την αποτελεσματικότητα και το αμίμητο βρετανικό στιλ.

Τίποτα δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο. Και μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως η βαρύτητα του πλανήτη Γη ή ο φόβος του οδηγού είναι ικανά να το σταματήσουν από το να ανέβει όποια κλίση βρει μπροστά του ή να ξεπεράσει τα πιο ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από τις ψηλές κορυφές.

Σε όλα αυτά, η έκδοση PHEV έρχεται να προσθέσει μία ακόμα μοναδική δυνατότητα. Ξημερώματα στο δάσος προς τα αλπικά μονοπάτια της Καλιακούδας πάνω από τα 2.000 μέτρα, με τον κινητήρα να δουλεύει μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, ζεις μια πρωτόγνωρη εμπειρία, κυριαρχείς πάνω σε δύσβατα μονοπάτια ακούγοντας από τα ανοιχτά παράθυρα μόνο το θρόισμα των δέντρων και τα κελαδίσματα των αγουροξυπνημένων πουλιών.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα, κάνουν ξεκάθαρο ότι το νέο Defender πιάνει σταθερά και με πλήρη επίγνωση το νήμα από εκεί που το άφησε ο πρόγονός του. Το ξεδιπλώνει με μοναδική αυτοπεποίθηση και σχεδιαστική αυτοτέλεια στη νέα εποχή.

Σε έναν κόσμο γεμάτο ανακατατάξεις και αλλαγές, που αναζητά εναγωνίως τα δικά του σύμβολα, η Land Rover δημιουργεί και πάλι ένα σημείο αναφοράς της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ένα νέο μέτρο σύγκρισης για το τι είναι εφικτό στα οχήματα παντός εδάφους.

Εκεί ψηλά, πάνω από τα σύννεφα και στα 2.000 μέτρα από την θάλασσα, το νέο Land Rover Defender δημιουργεί πλέον τον δικό του «above and beyond» μύθο. Όπως μόνο αυτό ξέρει. Όπως μόνο ένα Defender μπορεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Land Rover Defender 130: Έρχεται το Σεπτέμβριο, συνεχίζεται η εξέλιξη
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Land Rover Defender 130
Land Rover Defender V8 Bond Edition για τους λάτρεις του 007