Live Κίνηση
Περισσότερα
LAND ROVER 2022

Νέο Land Rover Defender: Ο «θρύλος» εκσυγχρονίστηκε

Ελλάδα 23:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Land Rover Defender: Ο «θρύλος» εκσυγχρονίστηκε

LAND ROVER 2022

Νέο Land Rover Defender: Ο «θρύλος» εκσυγχρονίστηκε

LAND ROVER 2022

Το νέο Land Rover Defender είναι ένα αυτοκινητικό σύμβολο, πρόκειται για το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί με αξιώσεις ως τα πέρατα της Γης, ξεπερνώντας με χαρακτηριστική ευκολία κάθε εμπόδιο.

Advertisement
Advertisement

Πιστό στο πνεύμα του προκατόχου του, ενσωμάτωσε σύγχρονο design αλλά και τις απαραίτητες μοντέρνες τεχνολογίες για την τετρακίνηση και την άνεση των επιβατών.

Το νέο και επιβλητικό Defender είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως το αυτοκίνητο που συνεχίζει την μεγάλη ιστορία του κλασικού μοντέλου, όντας εξελιγμένο και με τα στοιχεία εκείνα που ζητά ο σύγχρονος καταναλωτής.

Advertisement
Advertisement

Στις τρεις εκδόσεις μήκους που βγαίνει, το 90, το 110 και το 130, καταφέρνει να αποτελεί το πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό τετρακίνητο της αγοράς, με δυναμικές γραμμές και λεπτομέρειες γεμάτες στιλ και αναφορές στο ένδοξο παρελθόν.

Οι μικροί πρόβολοι εμπρός και πίσω, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, οι κάθετες επιφάνειες, η εντυπωσιακή μάσκα με τα νέα φώτα LED, ο εφεδρικός τροχός στην πίσω πόρτα, ακόμα και τα «φινιστρίνια» πάνω από τους πίσω επιβάτες, παραπέμπουν στο κλασικό Defender, κάτω από το πρίσμα όμως των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής.

Advertisement

Το νέο Defender διαθέτει ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην αγορά σε τεχνολογίες για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών, ενώ εντυπωσιακές δυνατότητες και πολύ όμορφη σχεδίαση έχει η κεντρική οθόνη με το πληθωρικό σύστημα πολυμέσων Pivi Pro.

Το νέο Defender διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση Intelligent AWD σε όλες τις εκδόσεις, με κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού και μπλοκέ διαφορικό. Υπάρχει επίσης αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με κοντές σχέσεις, καθώς και συστήματα για την εύκολη εκκίνηση ή κατάβαση σε έντονες κλίσεις εδάφους.

Advertisement

Η στάνταρ αερανάρτηση, πέρα από την κορυφαία άνεση, επιτρέπει στο αμάξωμα να ανυψώνεται, με την μέγιστη απόσταση να φθάνει στα 291 χιλιοστά από το έδαφος, έτσι ώστε το Defender να είναι πραγματικά ασταμάτητο.
Το Defender διαθέτει μία ιδιαίτερα πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση αφορά τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης με το plug-in υβριδικό σύστημα.

Ο κινητήρας βενζίνης αποδίδει 300 ίππους και σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 104 ίππων, η συνδυαστική ισχύς σκαρφαλώνει στους 404 ίππους. Τώρα, χάρη στη μπαταρία των 19,2 kWh το Defender PHEV έχει αυτονομία ηλεκτρικής κίνησης που αγγίζει τα 53 χιλιόμετρα. Μία απόσταση η οποία μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες εντός πόλης, χωρίς να απαιτηθεί η χρήση βενζίνης.

Advertisement

land rover defender hard top

Το ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε σχέση με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, είναι ότι υπάρχει πάντα εκεί ο θερμικός κινητήρας, όταν φυσικά χρειαστεί να γίνει ένα μεγαλύτερο ταξίδι, μακριά από την πόλη, χωρίς το άγχος της φόρτισης.

Τέλος, με το υβριδικό σύστημα να λειτουργεί διαρκώς, η μέση κατανάλωση καυσίμου υπολογίστε πως περιορίζεται δραστικά, στα μόλις 2,8 lt/100 km και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόλις στα 64 gr/km. Το τερπνό μετά του ωφελίμου δηλαδή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mε Land Rover Defender P400e PHEV στην Ευρυτανία (+video)
Defender 130, ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση (+video)
Land Rover Defender 130: Ήρθε στην Ελλάδα (+τιμές)