Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID. Buzz GTX!

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID. Buzz GTX!

ΝΕΑ

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID. Buzz GTX!

ΝΕΑ

Το ID. Buzz λανσαρίστηκε ως μια σύγχρονη υλοποίηση του θρυλικού Type 2 Kombi, ως μια προσπάθεια αναβίωσης από τη Volkswagen ενός οχήματος που χαρακτηρίστηκε από το σχήμα του και χαρακτήρισε μια εποχή. Θα μπορούσε να προσφέρει κάτι περισσότερο στις ημέρες μας;

Advertisement
Advertisement

Όταν η Volkswagen παρουσίασε το ID. Buzz, επικεντρώθηκε στο σχήμα και στην πρακτικότητα που θα προσφέρει στους επιβάτες του το καινούργιο, ενός όγκου, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, όπως και στον εξοπλισμό του. Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από όσα είχαμε συνηθίσει ως τώρα, στο ID. 3 ή στο ID. 4.

Έτσι, το ID. Buzz διατίθεται με τον ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αποδίδει 204 ίππους. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αυτή η έκδοση δεν θα είναι η μόνη διαθέσιμη του νέου μοντέλου. Από τη γερμανική εταιρεία ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί και η GTX η οποία θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 299 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 460 Nm.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, το ID. Buzz GTX θα είναι τετρακίνητο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα διαθέτει στον εμπρός άξονα έναν ασύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 109 ίππων και μέγιστης ροπής 162 Nm. Στον πίσω, θα υπάρχει ο (σύγχρονος) των 204 ίππων και μέγιστης ροπής 310 Nm.

H δημιουργία τής συγκεκριμένης έκδοσης έρχεται να προστεθεί σε αυτές των ID. 4 GTX και ID. 5 GTX. Με αυτόν τον τρόπο, φαίνεται να σχηματίζεται μια μικρή ομάδα μεταξύ των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τής Volkswagen τα οποία θα έχουν πιο σπορτίφ χαρακτήρα συγκριτικά αυτών στις απλές εκδόσεις τους. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει από τη Volkswagen, από το 2025 και έπειτα το ID. Buzz θα διατίθεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης για τις αγορές των χωρών που θα επιτρέπουν τη χρήση του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Volkswagen ID. Buzz έτοιμο για κάμπινγκ!
VW και Europcar προωθούν την αυτόνομη οδήγηση
Το VW ID. Buzz ανοίγεται στο… Διάστημα (+video)