Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen ID.3: Οι 10 λόγοι για να σκεφτείς σοβαρά το ηλεκτρικό

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen ID.3: Οι 10 λόγοι για να σκεφτείς σοβαρά το ηλεκτρικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen ID.3: Οι 10 λόγοι για να σκεφτείς σοβαρά το ηλεκτρικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ηλεκτροκίνηση είναι πλέον μία απτή πραγματικότητα και το νέο ID.3 της VW έχει μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα για όσους θέλουν να κάνουν το μεγάλο αλλά και σίγουρο βήμα προς τη νέα εποχή.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση έχει… ρεύμα. Και έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για το αυτοκίνητο και την χρήση του. Στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων η VW, διατηρεί την θέση του παγκόσμιου ηγέτης της αυτοκίνησης, έχοντας στα σκαριά ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο εξηλεκτρισμού της γκάμας της μέσα στα επόμενα χρόνια. Ενώ ήδη έχει ξεκινήσει την ισχυρή παρουσία της στην αγορά, με τα μοντέλα της σειράς ID., τα οποία ήδη έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κοινού και τις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Το ID.3 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας για τη νέα εποχή που αρχίζει, έχοντας την ίδια σημασία με μοντέλα όπως το Beetle ή το Golf, που το κάθε ένα στην εποχή του σημάδεψε και άλλαξε την πορεία της αυτοκίνησης. Το ίδιο σημαντικό είναι και το ID.3, όντας ένα προσιτό hatchback για ένα ευρύ κοινό, που θέλει τα πρώτα του βήματα στην ηλεκτροκίνηση να είναι σίγουρα και ασφαλή και με την υπογραφή του ονόματος της VW.

Advertisement
Advertisement

Το ΙD.3 έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την εμπορική του σταδιοδρομία και στην χώρα μας, παρέχοντας τουλάχιστον δέκα σημαντικούς λόγους για να το αγοράσει ένας σύγχρονος καταναλωτής που επιθυμεί να μπει σε μία νέα μορφή κινητικότητας και οικολογικής μετακίνησης.

1. Είναι προσιτό σε ένα ευρύ κοινό. Παρά τις δοξασίες ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά, το ID.3 έρχεται να τις διαψεύσει. Η τιμή της βασικής του έκδοσης ξεκινά από τα 35.300 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η επιδότηση του επικείμενου προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ποσό που το φέρνει αρκετά κοντά από αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης ή πετρελαίου της αγοράς.

2. Διαθέτει μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων και ισχύος. Υπάρχουν τρείς διαφορετικές εκδόσεις χωρητικότητας της μπαταρίας στις 45, 58 και 77 kWh και τρία επίπεδα ισχύος, στους 145, στους 150 και στους 204 ίππους.

Advertisement

3. Βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα. H VW αποφάσισε να δημιουργήσει μία εντελώς νέα πλατφόρμα με την ονομασία MEB για την ανάπτυξη της γκάμας των ηλεκτρικών της μοντέλων. Αυτό έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς έχουν προβλεφθεί οι αλλαγές που υπάρχουν σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα και έτσι γίνεται καλύτερη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων και έχει αυξηθεί και το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει στους επιβάτες.

Advertisement

4. Έχει κορυφαίους χώρους. Λόγω της απουσίας των κλασικών μηχανικών μερών, οι σχεδιαστές είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα μοναδικής ευρυχωρίας και άνεσης σαλόνι, με χώρους που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Η σχεδιαστική αντίληψη “open space” της VW δημιουργεί έναν ευχάριστο και φιλικό χώρο για τους επιβάτες, με φωτεινή ατμόσφαιρα και εξαιρετικά στην ποιότητα υλικά.

5. Διαθέτει κορυφαίο ηλεκτρικό υπόβαθρο. Το εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα της VW παρέχει μοναδική σιγουριά και ασφάλεια στους επιβάτες, ενώ παράλληλα συνδυάζει και πολύ γρήγορους χρόνους φόρτισης. Χαρακτηριστικά οι χρόνοι φόρτισης σε wallbox των 11 kW διαμορφώνονται ως εξής: Pure Performance σε 6 ώρες & 45 λεπτά, Pro Performance σε 6 ώρες & 15 λεπτά, Pro S σε 7 ώρες & 30 λεπτά. Το ID.3 μπορεί να φορτιστεί τόσο με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) όσο και με συνεχές ρεύμα (DC) και έχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Η κορυφαία έκδοση φορτίζει με ισχύ έως 125 kW για επιπλέον αυτονομία 350 χλμ. σε μόλις 30 λεπτά.

Advertisement

6. Έχει εξαιρετικά επίπεδα αυτονομίας. Η πολύ καλή εκμετάλλευση της ενέργειας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μοναδικές επιδόσεις σε ότι αφορά την αυτονομία. Η έκδοση Pure Performance φθάνει στα 348 χιλιόμετρα, η έκδοση Pro Performance φθάνει στα 425 χιλιόμετρα και η έκδοση Pro S στα 552 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP. Το ηλεκτρικό μοντέλο της VW εφοδιάζεται με ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος, το οποίο συμβάλλει στην μεγιστοποίηση της αυτονομίας, ιδίως σε συνθήκες κίνησης μέσα στην πόλη.

7. Έχει κορυφαίες επιδόσεις και μία νέα αίσθηση οδήγησης. Χάρη στην ηλεκτροκίνηση και το αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης, το ID.3 προσφέρει στον οδηγό και στους επιβάτες μία νέα αντίληψη για το ταξίδι, χωρίς θορύβους και κραδασμούς και μία απίστευτη απόκριση στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού. Οι επιδόσεις του επίσης είναι κορυφαίες για τα δεδομένα αυτής της κατηγορίας οχημάτων, με την έκδοση Pro Performance να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα.

8. Διαθέτει κορυφαία ψηφιακή τεχνολογία διασύνδεσης και επικοινωνίας. Με τεχνολογίες από το μέλλον, το ID.3 εφοδιάζεται με συστήματα όπως ο φωνητικός έλεγχος, το σύγχρονο infotainment και οι ψηφιακές υπηρεσίες We Connect Start συνδέουν το ID.3 με το περιβάλλον του, καθιστώντας το αυτοκίνητο και το σύστημα πλοήγησης έξυπνα και ευέλικτα.

9. Είναι φουτουριστικό αλλά και απόλυτα πρακτικό σχεδιαστικά. Η ξεχωριστή σχεδίαση του νέου ID.3 δίνει το στίγμα μίας νέας γενιάς μοντέλων, με στοιχεία όπως το IQ. Light, μία νέα αντίληψη για την τεχνολογία φωτισμού ώστε το αυτοκίνητο να επικοινωνεί με τον οδηγό και το περιβάλλον.

Πολύ όμορφο και ιδιαίτερο στις γραμμές του είναι επίσης και εξαιρετικά αεροδυναμικό, κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο την ηλεκτρική του αυτονομία. Παράλληλα δεν αδιαφορεί για την έννοια της πρακτικότητας, διαθέτοντας όλα τα σύγχρονα στοιχεία εξοπλισμού για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, ενώ εξασφαλίζει και κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

10. Παρέχει κορυφαία παθητική ασφάλεια. Το ID.3 απέσπασε την κορυφαία διάκριση των πέντε αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, ενώ συγκέντρωσε και πολύ υψηλές βαθμολογίες και στις επιμέρους δοκιμασίες. Από τα highlights της προσπάθειας των ανθρώπων της VW να δημιουργήσουν ένα πρότυπο ασφάλειας και στην ηλεκτρική εποχή είναι ο κεντρικός αερόσακος στα εμπρός καθίσματα αλλά και η τεράστια έμφαση που δόθηκε στην τοποθέτηση της μπαταρίας μέσα σε ένα ειδικό ανθεκτικό πλαίσιο έτσι ώστε να ενισχυθεί στον μέγιστο βαθμό η ασφάλεια που παρέχει το ID.3 στο ενδεχόμενο σύγκρουσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό VW ID.3 σπάει το φράγμα των 30.000 ευρώ
Άρχισε η παραγωγή του VW ID.3 στο εργοστάσιο της Δρέσδης (video)
Δοκιμή: VW ID.3 1st Edition