Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζει πλήρως αυτόνομο ID.Buzz

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW ετοιμάζει πλήρως αυτόνομο ID.Buzz

ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζει πλήρως αυτόνομο ID.Buzz

ΝΕΑ

Αυτόνομο μικρό επαγγελματικό που θα βασίζεται στο όμορφο ID.Buzz φαίνεται πως εξελίσσει η γερμανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Το van που προορίζεται για υπηρεσίες τύπου ταξί θα διατεθεί σε εταιρείες όπως η Uber και δεν θα απαιτεί την παρουσία οδηγού.

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την αυτόνομη οδήγηση και εργάζονται πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Γνωρίζουν επίσης πως περισσότερο χρήσιμη θα μπορούσε να φανεί σε αυτοκίνητα που μέχρι στιγμής απαιτείται η παρουσία επαγγελματία οδηγού, παρά σε αυτοκίνητα ιδιωτών. Σε αντίθεση με την Tesla που επιμένει και βελτιώνει συνεχώς την αντίστοιχη τεχνολογία στο δικό της στόλο που δεν περιλαμβάνει κάποιο επαγγελματικό μέχρι στιγμής.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα αυτή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη έλευση του ID.Buzz φέρνει προ των πυλών το αυτόνομο ταξί της VW που θα μπορεί να παραλάβει πελάτες χωρίς την παρουσία οδηγού. Το αν θα έχει θέση για τον οδηγό βέβαια, πεντάλ ή τιμόνι είναι άλλη εντελώς ιστορία και αν αυτό συμβεί θα είναι περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους παρά για χρηστικούς. Υπό σκέψη είναι επίσης το αν θα είναι τετραθέσιο το ηλεκτρικό βαν ή αν θα επιχειρήσουν οι άνθρωποι της VW θα το κάνουν ακόμη πιο χρηστικό.

Η VW βλέπει πολύ ζεστά αυτό το ενδεχόμενο αφού οι εταιρείες θα «γλιτώσουν» τα μεροκάματα και τις υπερωρίες των οδηγών, ενώ το πρώτο πλήρως αυτόνομο ταξί προορίζεται για το 2025 στην πόλη του Αμβούργου. Στόχος είναι μέχρι το 2030 να επεκταθεί η διάθεση του αυτόνομου ID.Buzz (ή όπως θα ονομαστεί) σε 50 συνολικά πόλεις της Ευρώπης και της Β. Αμερικής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρείτε το δικό σας Volkswagen Golf
VW ID. Life: Έτσι θα είναι τα νέα μικρά ηλεκτρικά του ομίλου
VW ID. Buzz: Έρχεται σε τρεις εκδόσεις