Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

VW και Europcar προωθούν την αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 20:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW και Europcar προωθούν την αυτόνομη οδήγηση

Mobility

VW και Europcar προωθούν την αυτόνομη οδήγηση

Mobility

Η VW σφραγίζει τη συμφωνία με την εταιρεία ενοικιάσεων, και όχι μόνο, Europcar μέσω της οποίας θα διατίθενται στις αγορές του κόσμου αυτόνομα οχήματα βραχυπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης μίσθωσης.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος Volkswagen επιβεβαίωσε τη συμφωνία που θα δώσει σύντομα στη Europcar την ηγετική θέση στη βιώσιμη κινητικότητα μέσω μίσθωσης οχημάτων.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, είχαν ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν, καθώς το προφίλ της Europcar ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που έχει «χαράξει» ως στρατηγική ο Όμιλος VW για το μέλλον και την επέκταση της βιώσιμης κινητικότητας, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας. Κάτω από τη στρατηγική «ομπρέλα» New Auto, ο Όμιλος VW θα εντείνει τις προσπάθειές του για την επέκταση της χρήσης των αυτόνομων οχημάτων σε κάθε περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Η προσφορά του Ομίλου Europcar Mobility, θα καλύψει μια μεγάλη ποικιλία αναγκών κινητικότητας των πελατών, από τη κοινή χρήση αυτοκινήτου για λίγες ώρες έως την ενοικίαση αυτοκινήτου για πολλούς μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο, ορίζεται πως τα αυτόνομα οχήματα θα εισαχθούν στη λίστα των διαθέσιμων για ενοικίαση μικρής ή μεγάλης διάρκειας, από το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Με πιλοτικά έργα στο Μόναχο και το Αμβούργο, η VW δοκιμάζει αυτή τη στιγμή την ενσωμάτωση των αυτόνομων οχημάτων στην καθημερινότητα, με το ID.Buzz να κάνει διαδρομές σε πραγματικές συνθήκες. Ανάλογα προγράμματα αναμένεται να εφαρμοστούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως επίσης στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Η τελική μορφή της υπηρεσίας που θα αφορά στα αυτόνομα οχήματα, είναι προγραμματισμένη να λανσαριστεί το 2025.

Advertisement

Ο Christian Dahlheim, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Financial Services, σε δηλώσεις του προσφάτως σχετικά με το θέμα, ανέφερε πως «είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που το πελατοκεντρικό μας όραμα για τη μελλοντική κινητικότητα, έτσι όπως αυτό υλοποιείται με το κλείσιμο της συμφωνίας με τη Europcar. Η προσδοκία μας είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα εξακολουθούν να προτιμούν την ατομική κινητικότητα έως το 2030 αλλά μέχρι τότε, η διαδικασία αυτή θα αφορά περισσότερο τη χρήση και λιγότερο την κατοχή οχημάτων. Η νέα μας πλατφόρμα κινητικότητας θα ανταποκριθεί ιδανικά σε αυτή την τάση, ενώ και τα αυτόνομα οχήματα θα ανεβάσουν την πλατφόρμα σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο στο δρόμο προς το όραμα της στρατηγικής New Auto».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW T-Roc: Μαγνήτης το… κορμί του!
Europcar: Στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την Kinsen Hellas
Δοκιμή: VW ID.5