Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen δημιούργησε εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen δημιούργησε εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης

ΝΕΑ

Η Volkswagen δημιούργησε εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης

ΝΕΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκει την εφαρμογή της και στην Αυτοκινητοβιομηχανία και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό. Ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να επωφεληθεί από αυτή σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι ασχολούμαστε με το «ChatGPT», όμως η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι ευρύτερο και σημαντικότερο, όπως διαφαίνεται. Ο Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε την ίδρυση εργαστηρίου το οποίο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την εξέλιξη και δημιουργία καινούργιων μοντέλων και συστημάτων γι’ αυτά.

Το εργαστήριο θα είναι υπό την επίβλεψη Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα συγκροτηθεί από μέλη των Δ.Σ. της Volkswagen, της Audi και της Porsche. Διευθύνων Σύμβουλος σε αυτό θα αναλάβει ο Κάρστεν Χέλμπινχ ενώ η Κάρμεν Σμίντ θα είναι η Γενική Διευθύντρια και υπεύθυνη του Νομικού Τμήματος.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες αυτού δεν θα περιοριστούν μόνο στην Ευρώπη αλλά θα επεκταθούν στην Κίνα και στις ΗΠΑ, με στόχο να υπάρχει μια ολοκληρωμένη έρευνα και ένα αντιπροσωπευτικότερο και αποδοτικότερο αποτέλεσμα.

Αρχικά, η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τη βελτιστοποίηση του τρόπου φόρτισης των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του Ομίλου, όπως και για την διαδραστική επικοινωνία μεταξύ οδηγού και επιβατών με το σύστημα ψηφιακού βοηθού που διαθέτουν.

Επίσης, η τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλλει στην αποδοτικότερη αξιοποίηση της ενέργειας σε κάθε κύκλο φόρτισης, όπως και στην ανάπτυξη ενός καλύτερου δικτύου δημόσιων ή οικιακών φορτιστών.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Volkswagen (@volkswagen)

Advertisement

Ο Όλιβερ Μπλούμε, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen δήλωσε σχετικά: «Με την τεχνητή νοημοσύνη, θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια αυθεντική προστιθέμενη αξία. Σκοπεύουμε να συνδέσουμε το οικοσύστημα του εξωτερικού δικτύου με το αυτοκίνητο και να δημιουργήσουμε προϊόντα που θα παρέχουν καλύτερη εμπειρία.

»Η συνεργασία μας με εταιρείες τεχνολογίας είναι πολύ σημαντική για εμάς, Στο μέλλον, σκοπεύουμε να απλοποιήσουμε τη διαδικασία σε ό,τι αφορά στο οργανωτικό επίπεδο και σε αυτό της διαφοράς κουλτούρας».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η VW ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της
Η Volkswagen προαναγγέλλει το νέο Golf R
Η VW εξελίσσει το αυτόματο παρκάρισμα και τα… ρομπότ φόρτισης