Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Audi RS 5 θα είναι plug-in υβριδικό

Ελλάδα 12:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Audi RS 5 θα είναι plug-in υβριδικό

ΝΕΑ

Το επόμενο Audi RS 5 θα είναι plug-in υβριδικό

ΝΕΑ

Η Audi ξεκίνησε τις δοκιμές του επόμενου RS 5 Avant που θα είναι plug-in υβριδικό.

Advertisement
Advertisement

Η Audi Sport αρκετά χρόνια τώρα επιμελείται πολλά εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας με αποκορύφωμα τη σειρά RS. Μέχρι τώρα ωστόσο τα μοντέλα RS είχαν αποφύγει τον εξηλεκτρισμό, αλλά το 2025 αναμένεται να έχουμε το πρώτο υβριδικό της κορυφαίας σειράς της Audi που δεν είναι άλλο από το RS 5 Avant.

Η Audi έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές του μοντέλου αλλά μέχρι τώρα δεν είχε «πιαστεί» από τους φωτογράφους να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους με καμουφλάζ.

Αυτήν τη φορά λοιπόν το επερχόμενο Audi RS 5 Avant εμφανίστηκε σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες και είδαμε για πρώτη φορά – περίπου – τι είναι αυτό που ετοιμάζει η Audi Sport, παρά το έντονο καμουφλάζ.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το Audi RS 6 Avant performance.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία που προδίδουν ότι το RS 5 είναι υβριδικό και μάλιστα plug-in hybrid είναι το κίτρινο προειδοποιητικό αυτοκόλλητο στο πορτάκι του σημείου φόρτισης. Το αυτοκίνητο έχει έντονο αεροδυναμικό σχεδιασμό με μεγάλες καμπύλες τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω θυμίζοντας περισσότερο sportback παρά wagon.

Οι τροχοί είναι αρκετά μεγάλοι και τα φρένα έχουν αεριζόμενους δίσκους, ενώ έχουν επανασχεδιαστεί οι αεραγωγοί στους θόλους για καλύτερη ψύξη και απαγωγή του αέρα.

Advertisement

Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, το νέο Audi RS 5 Avant θα είναι εξοπλισμένο με τον γνωστό V6 κινητήρα 2,9 λίτρων ο οποίος όμως θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία.

Η απόδοση αναμένεται να ξεπερνάει τη σημερινή έκδοση του Audi RS 4, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε ισχύ πάνω από 450 ίππους (κοντά στους 600 ίππους) και ροπή μεγαλύτερη από 600 Nm (κοντά στα 1.000 Nm).

Advertisement

Όσο γα την μπαταρία, θα έχει χωρητικότητα 14,4 kWh όπως η έκδοση PHEV του A6 με ηλεκτρική αυτονομία κοντά στα 60 χιλιόμετρα.

Το νέο Audi RS5 Avant αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ώρα του ηλεκτρικού Audi A6 Avant πλησιάζει!
Η Audi χορηγός της ΕΟΧΑ
Πόσο καλά πήγε το 2023 για την Audi;

Advertisement