Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της

Ελλάδα 22:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της

ΝΕΑ

Η VW ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της

ΝΕΑ

Η VW παρουσιάζει αυτή τη νέα δυνατότητα σε συνεργασία με τη Cerence.

Advertisement
Advertisement

Στη CES 2024, την κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, η VW παρουσίασε τα πρώτα μοντέλα της που διαθέτουν ενσωματωμένο στο φωνητικό βοηθό IDA, το chatbot ChatGPT που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Στο μέλλον, σε όλα τα μοντέλα της VW που είναι εξοπλισμένα με τον φωνητικό βοηθό IDA θα προσφέρεται στους επιβαίνοντες απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης και θα τους απαγγέλλεται το σχετικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το Cerence Chat Pro αποτελεί τη βάση της νέας λειτουργίας, η οποία προσφέρει μια μοναδικά έξυπνη, ενσωμάτωση του ChatGPT. Η VW θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής ευρείας παραγωγής που θα προσφέρει – από το δεύτερο τρίμηνο του 2024 – το Chat GPT ως στάνταρ χαρακτηριστικό σε πολλά μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Το νέο chatbot θα προσφέρεται σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη γενιά infotainment στα ακόλουθα μοντέλα: ID.7, ID.4, ID.5, ID.3, στα ολοκαίνουργια Tiguan και Passat, καθώς και στο νέο Golf.

Με την ενεργοποίηση του Cerence Chat Pro, η ενσωμάτωση του ChatGPT στο υπόβαθρο του φωνητικού βοηθού της VW, θα προσφέρει πλήθος νέων δυνατοτήτων που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τον προηγούμενο φωνητικό έλεγχο.

Advertisement

Για παράδειγμα, ο φωνητικός βοηθός IDA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του infotainment, της πλοήγησης και του κλιματισμού ή για να απαντήσει σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων.

Advertisement

Τίποτα δεν αλλάζει για όποιον βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό, να εγκαταστήσει μια νέα εφαρμογή ή να ενεργοποιήσει το ChatGPT. Ο φωνητικός βοηθός ενεργοποιείται λέγοντας «Hello IDA» ή πατώντας το διακόπτη στο τιμόνι.

Ο IDA δίνει αυτόματα προτεραιότητα στο αν πρέπει να εκτελεστεί μια λειτουργία του αυτοκινήτου, να αναζητηθεί ένας προορισμός ή να ρυθμιστεί η θερμοκρασία. Εάν το αίτημα δεν μπορεί να απαντηθεί από το σύστημα VW, προωθείται ανώνυμα στην τεχνητή νοημοσύνη και απαντά η οικεία φωνή της VW.

Advertisement

Το ChatGPT δεν αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα του αυτοκινήτου καθώς οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαγράφονται αμέσως, ώστε να διασφαλίζεται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας των δεδομένων.

Αυτό διευκολύνεται από το Cerence Chat Pro, το οποίο αξιοποιεί ένα πλήθος πηγών, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT, για να μπορέσει η IDA να παρέχει ακριβείς και σχετικές απαντήσεις σε σχεδόν κάθε ερώτημα που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η λειτουργία δίνει επίσης προτεραιότητα στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τις μυριάδες δυνατότητες του IDA, παρέχοντας ευκολία χρήσης για τους οδηγούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι αλλάζει στο ανανεωμένο VW Golf;
Η VW εξελίσσει ακόμη περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη
Εργοστασιακή εγγύηση 4 ετών για τα επιβατικά VW