Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota βελτίωσε το bZ4X

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota βελτίωσε το bZ4X

ΝΕΑ

Η Toyota βελτίωσε το bZ4X

ΝΕΑ

Η Toyota ανακDwοίνωσε ότι το bZ4X επωφελείται πλέον από ταχύτερη φόρτιση των μπαταριών του, από την καλύτερη διαχείριση της θερμοκρασίας τους, όπως και αναβαθμισμένο εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Το bZ4X, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Toyota, δημιούργησε εντύπωση όταν παρουσιάστηκε αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει να λεγόμενα «προβλήματα νεότητας».

Ένα από αυτά αφορά στην διαδικασία και στον χρόνο φόρτισης των συσσωρευτών του, ιδίως σε βόρειες χώρες όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή για πολλούς μήνες του έτους.

Φυσικά, στην Toyota, όπου η φιλοσοφία του «κάιζεν» είναι ο βασικός άξονας δράσης όλων των στελεχών και υπαλλήλων της, δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν το θέμα. Έτσι, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι βελτίωσε τα χαρακτηριστικά φόρτισης των μπαταριών του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, τοποθετεί πλέον στο bZ4X νέο εναλλάκτη θερμότητας με ρυθμιζόμενη βαλβίδα ο οποίος φροντίζει για την ταχύτερη αύξηση της θερμοκρασίας στον χώρο των μπαταριών σε συνθήκες ψύχους ή και ολικού παγετού, ιδίως όταν χρησιμοποιείται ταχυφορτιστής.

Σκοπός είναι να μειωθεί ο χρόνος πλήρωσής τους με ενέργεια για το 10%-80%. Με την ευκαιρία, η Toyota ανακοίνωσε και τη βελτίωση του εξοπλισμού του. Πλέον, το bZ4X διαθέτει αποδοτικότερο σύστημα κλιματισμού με αντλία θερμότητας η οποία θερμαίνει ταχύτερα τα πόδια των εμπρός επιβατών. Έτσι, παρέχει μεγαλύτερη άνεση.

Advertisement

Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία αναβάθμισε και τον εξοπλισμό του μοντέλο προσθέτοντας σε αυτόν σύστημα προειδοποίησης του οδηγού για ενδεχόμενη οπίσθια σύγκρουση.

Αυτό θα περιλαμβάνεται στις εκδόσεις «Mid+» και «High» και χρησιμοποιεί το ραντάρ για το σύστημα προειδοποίησης «τυφλής» γωνίας για να λαμβάνει δεδομένα από την κίνηση πίσω από το όχημα.

Advertisement

Τέλος, η Toyota ανακοίνωσε ότι το αναβαθμισμένο bZ4X θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά εντός των επόμενων μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Toyota Prius Plug-in Hybrid
Το ηλεκτρικό της Toyota και περιπολικό
Θα φέρει η Toyota την επόμενη ηλεκτρική επανάσταση;

 

Advertisement