Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό της Toyota και περιπολικό

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό της Toyota και περιπολικό

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό της Toyota και περιπολικό

ΝΕΑ

Το Toyota bZ4X εξοπλίζεται με αστυνομικό κοστούμι και από ένα καθημερινό ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνεται περιπολικό.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο αυτοκίνητο που προστέθηκε στο στόλο της αστυνομίας του Λονδίνου είναι ιαπωνικό, ηλεκτρικό, τετρακίνητο και αποτελεί μέρος της προσπάθειας των Άγγλων για μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Ο λόγος για το Toyota bZ4X το οποίο «ντύθηκε» στα κιτρινό-μπλέ πρόσφατα στην Αγγλία και μετατράπηκε σε αυτοκίνητο άμεσης δράσης ως μέρος του ένοπλου σώματος.

Το νέο περιπολικό των Άγγλων αστυνομικών θα δρα ως ανταποκριτής για εγκληματικές και μηνύσιμες καταστάσεις στην περιοχή του Ρόγιαλ Μπόροου στο Κένσινγκτον και του Τσέλσι.

Advertisement
Advertisement

Θα περιπολεί δηλαδή σε 28 πάρκα συνολικά, ανοιχτούς χώρους και κοιμητήρια, ενώ θα καλείται και σε μεγάλα γεγονότα που χρειάζονται περιορισμό, όπως το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο όμως δεν επιλέχθηκε μόνο για το καθήκον και για να καλύπτει κάθε ανάγκη σε πληθώρα σημείων της πόλης και σίγουρα δεν το επέλεξε η βρετανική αστυνομία μόνο για τις εντυπώσεις.

Advertisement

Το ένοπλο σώμα τόνισε ότι επέλεξε το bZ4X, διότι είναι 4×4 και επειδή είναι αρκετά μικρό για να μπαίνει σε στενούς δρόμους και δημόσια πάρκα, αλλά και αρκετά ογκώδες ώστε να χωράει όλο τον εξοπλισμό των ομάδων που το χρησιμοποιούν.

Advertisement

Επιπλέον, είναι ηλεκτρικό που σημαίνει περιβαλλοντικά οφέλη. Το bZ4X έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα, άρα αυτόματα είναι πιο «ευπρόσδεκτο» στα πάρκα από τα ντίζελ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος η βρετανική αστυνομία.

Η καρδιά αυτού του αμιγώς ηλεκτρικού Toyota είναι μία μπαταρία των 71,4 kWh η οποία έχει αυτονομία περίπου 411 χιλιόμετρα. Διαθέτει επίσης δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα οι οποίοι αποδίδουν στο σύνολο 215 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είδαμε το νέο Toyota bZ4X στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;
Οδηγούμε το Toyota bZ4X στη Δανία
Έτοιμη η Toyota να ρίξει στην αγορά ηλεκτρικά «αγροτικά»

Advertisement