Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota είπε «ντασβιντάνια» στη Ρωσία

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota είπε «ντασβιντάνια» στη Ρωσία

ΝΕΑ

Η Toyota είπε «ντασβιντάνια» στη Ρωσία

ΝΕΑ

Τα ανώτατα στελέχη της Toyota παρέμεναν αναποφάσιστα σχετικά με το τι θα κάνουν αναφορικά με τη λειτουργία του εργοστασίου της εταιρείας στη Ρωσία. Πλέον, όμως, έχουν ξεκάθαρη άποψη περί αυτού.

Advertisement
Advertisement

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει την παραγωγική δυνατότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών, μεταξύ των οποίων και η Toyota. Από τις αρχές της χρονιάς, η ιαπωνική εταιρεία διατηρούσε στάση αναμονής, εφαρμόζοντας τις κυρώσεις που ψήφισε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσίας.

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της επανεκτίμησαν την κατάσταση και αποφάσισαν τι θα πράξουν στο εξής. Εκπρόσωπος της Toyota επιβεβαίωσε την επίσημη απόφαση της εταιρείας η οποία αφορά στο οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της το οποίο υπάρχει στην Αγία Πετρούπολη.

Advertisement
Advertisement

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναρχίσει η παραγωγική διαδικασία. Η απόφαση να τερματίσουμε την κατασκευή των οχημάτων τής Toyota στη Ρωσία δεν ελήφθη με “ελαφρά τη καρδία”. Για περισσότερα από 80 χρόνια αναπτύσσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας και την εταιρεία σε όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη των μετόχων μας.

»Τώρα, πρέπει να δράσουμε με τρόπο που να μας επιτρέπει να προστατεύουμε τις αξίες μας και τις αρχές που θέσπισαν οι προγενέστεροί μας και να είμαστε σίγουροι ότι θα τις μεταδώσουμε και στην επόμενη γενιά».

Advertisement

Η συγκεκριμένη απόφαση των ανθρώπων της Toyota σημαίνει ότι όλοι οι υπάλληλοι του εργοστασίου θα απολυθούν αλλά θα λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται. Επιπλέον, η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει προγράμματα επανεκπαίδευσής τους για την επαναπρόσληψή τους σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ή σε άλλους κλάδους.

Advertisement

Τέλος, η Toyota κατασκεύαζε στη Ρωσία το RAV4 και το Camry σε έναν αριθμό 100.000 οχημάτων ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η νέα Toyota Corolla Cross στην Ελλάδα;
Δοκιμή: Toyota Aygo X
Σχεδόν έτοιμο το «αντι-Tesla Model 3» της Toyota

 

Advertisement