Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τετρακίνηση της Toyota GR Corolla κάνει θαύματα (+video)

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η τετρακίνηση της Toyota GR Corolla κάνει θαύματα (+video)

ΝΕΑ

Η τετρακίνηση της Toyota GR Corolla κάνει θαύματα (+video)

ΝΕΑ

Το σύστημα τετρακίνησης στη νέα GR Corolla, έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που κάνουν την τεχνολογία της Toyota να κάνει τη διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Με τη μεταφορά της ροπής σε ποσοστό έως και 70% στους τροχούς του πίσω άξονα, τα χαρακτηριστικά της τετρακίνησης στην GR Corolla είναι αξιομνημόνευτα.

Το Engineering Explained ασχολείται με το πολύπλοκο σύστημα τετρακίνησης που έχει χρησιμοποιήσει η Toyota στα GR Yaris και GR Corolla, για να μας εξηγήσει πως προκύπτει αυτή η εξαιρετική λειτουργικότητα σε πραγματικές συνθήκες. Η κατανομή της ροπής ανά άξονα –και ανά τροχό- σε πραγματικές συνθήκες με όλα τα φορτία να μεταβάλλονται διαρκώς, ορίζει ένα πλαίσιο λειτουργίας στο σύστημα τετρακίνησης που χωρίς εικόνα, είναι δύσκολο να αναλυθεί.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν, στο video που έχουμε παρακάτω, φαίνεται πως η κατανομή της ροπής αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες, έχοντας μια και μόνη σταθερά, η οποία είναι η διαφορά της τάξης του 0,7 τοις εκατό για το ρυθμό περιστροφής ανάμεσα στους τροχούς του εμπρός και του πίσω άξονα. Αυτή η ελάχιστη ποσοστιαία διαφορά, είναι η βάση για τη «λύση» του προβλήματος της μεταφοράς από 40 έως 70 τοις εκατό της ροπής στους πίσω τροχούς.

Όπως φαίνεται και στο video, το σύστημα τετρακίνησης ενεργώντας σε πραγματικό χρόνο και «αντιδρώντας» στα διαρκώς εναλλάξιμα δεδομένα, μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο αμιγώς προσθιοκίνητο όταν κινείται σε ευθεία με σταθερό γκάζι, ενώ μόλις ο οδηγός στρίψει το τιμόνι ή αρχίσει να έχει διαφορετικές απαιτήσεις απόδοσης, τότε άμεσα εμπλέκονται και οι πίσω τροχοί στη μετάδοση της κίνησης. Όλα αυτά συνθέτουν μια ιδιαίτερη μηχανολογική ικανότητα από την Toyota για ένα σύστημα που καθιστά ιδιαίτερα ικανά τα δύο μοντέλα της στο δρόμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota GR Yaris και GR Corolla: To «πάντρεμα» που περιμέναμε
Toyota GR86 1.6 turbo: Αυτό κι αν θα είναι έκπληξη!
Δοκιμή: Toyota GR Yaris

Advertisement