Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla: Ψηφιακή υπεροχή με κορυφαία ασφάλεια!

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Toyota Corolla: Ψηφιακή υπεροχή με κορυφαία ασφάλεια!

ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla: Ψηφιακή υπεροχή με κορυφαία ασφάλεια!

ΝΕΑ

Η νέα Toyota Corolla επωφελείται μεταξύ άλλων και από τις πιο πρόσφατες ψηφιακές λειτουργίες και δυνατότητες των συστημάτων πολυμέσων της Toyota. Ψηφιοποίηση, κορυφαίες τεχνολογίες και αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Αυτές έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη διαισθητική εμπειρία χρήστη, καθώς και τη μελλοντική συμβατότητα ώστε να μπορούν να εισάγονται απρόσκοπτα νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις με over-the-air ενημερώσεις.

Η μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων των 10,5 ιντσών παρουσιάζει γραφικά με υψηλή ευκρίνεια και διαθέτει αντιθαμβωτική επιφάνεια, εξασφαλίζοντας άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Η οθόνη του οδηγού έχει επίσης μετασχηματιστεί σε έναν πλήρως νέο και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία, που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις: Casual, Smart, Sport και Tough.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Corolla προσφέρει στο βασικό εξοπλισμό το Τoyota Smart Connect 10,5 ιντσών και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών σε όλες τις εκδόσεις Hatchback και Τouring Sports, και στο Sedan από την έκδοση Active Plus.

Η νέα Corolla ενσωματώνει, επίσης, στον βασικό της εξοπλισμό συνδεδεμένες υπηρεσίες για τέσσερα χρόνια, παρέχοντας πρόσβαση σε “always on” πλοήγηση μέσω cloud και πληροφορίες κυκλοφορίας και ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο.

Advertisement

Πέρα από τα παραπάνω, ο οδηγός μπορεί να κάνει χρήση ενός νέου, ενσωματωμένου φωνητικού συστήματος που αναγνωρίζει αιτήματα σε φυσική γλώσσα ομιλίας για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων ή λειτουργιών του οχήματος, όπως το άνοιγμα ή το κλείσιμο των παραθύρων.

Επίσης, μία σειρά από απομακρυσμένες υπηρεσίες διατίθενται με χρήση του MyT app, επιτρέποντας στους οδηγούς να χειρίζονται το σύστημα ελέγχου κλιματισμού για να θερμαίνουν ή να ψύχουν την καμπίνα πριν από ένα ταξίδι, να ενεργοποιούν τα αλάρμ και να εντοπίζουν το όχημά τους.

Advertisement

Γνωρίστε τα πάντα για τη νέα Toyota Corolla!

Η νέα Toyota Corolla είναι εξοπλισμένη με το Toyota T-Mate, που συνδυάζει τη νέα, τρίτη γενιά του πακέτου ασφάλειας Toyota Safety Sense. Το κορυφαίο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης, διαθέτει νέες λειτουργίες για την υποστήριξη του οδηγού σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα σεναρίων οδήγησης.

Το T-Mate αποτελεί τον χρήσιμο συνεργάτη στην οδήγηση, διαθέτει μια σειρά συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί για να σας υποστηρίζουν και να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή, είτε βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, στην πόλη ή στο παρκάρισμα.

Advertisement

Το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης (PCS) μπορεί να ανιχνεύσει και να σας βοηθήσει να αποφύγετε συγκρούσεις με άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες. Λειτουργεί ειδοποιώντας τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις καθώς και υποβοήθηση πέδησης. Εάν ο οδηγός δεν καταφέρει να φρενάρει εγκαίρως, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα για να αποτρέψουν τη σύγκρουση. Το σύστημα μπορεί και εντοπίζει αυτοκίνητα, πεζούς, ποδήλατα και μοτοσικλέτες. Επιπλέον, υποστηρίζει την αποφυγή πρόσκρουσης σε διασταύρωση και την υποβοήθηση διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης.

Tο σύστημα RSRS ειδοποιεί τον οδηγό εάν επιβάτες ή αντικείμενα έχουν ξεμείνει στα πίσω καθίσματα. Η ειδοποίηση περιλαμβάνει: μια προειδοποίηση στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, στη συνέχεια θα ενεργοποιηθούν τα φώτα εκτάκτου ανάγκης καθώς και ηχητική ειδοποίηση.
Το σύστημα ACC διατηρεί το αυτοκίνητο σε μια προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Εάν αυτή η απόσταση αλλάξει, το σύστημα προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα και αν χρειαστεί τα φρένα θα ενεργοποιηθούν για την ακινητοποίηση του οχήματος. Σε συνδυασμό με το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας (RSA), αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας στη διαδρομή και προτείνει τυχόν απαραίτητες ρυθμίσεις.

Στην περίπτωση που δεν ανιχνευθεί δράση του οδηγού για κάποιο χρονικό διάστημα, το σύστημα EDSS ενεργοποιεί αυτόματα ηχητικές προειδοποιήσεις προκειμένου να ενημερώσει τον οδηγό. Σε περίπτωση μη απόκρισης του οδηγού, το όχημα επιβραδύνει και σταματά στην άκρη της λωρίδας του αυτόματα.

Τα φώτα κινδύνου ενεργοποιούνται για να προειδοποιήσουν τους άλλους χρήστες του δρόμου και οι πόρτες ανοίγουν για να επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εάν χρειαστεί.

Για πρώτη φορά απολαμβάνετε Over The Air (ΟΤΑ) ενημερώσεις, κρατώντας τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας πάντα ενημερωμένα, ενώ σταδιακά εμπλουτίζονται με νέες λειτουργίες, με μια απλή ενημέρωση.

Το έξυπνο σύστημα ASS διασφαλίζει την ομαλή επιβράδυνση του οχήματος όταν ο οδηγός απελευθερώνει το γκάζι πλησιάζοντας ένα προπορευόμενο όχημα.

Χρησιμοποιώντας μία κάμερα με αισθητήρα και ένα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος, το σύστημα LTA χρησιμοποιεί είτε τη διαγράμμιση του δρόμου εμπρός του οχήματος είτε την πορεία του προπορευόμενου οχήματος, είτε την άκρη του δρόμου για να εκτιμήσει τη θέση του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Αν η νέα Toyota Corolla αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, εφαρμόζεται η υποβοήθηση διεύθυνσης για να το επαναφέρει στην πορεία του. Λάβετε υπόψιν ότι το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν το Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας και το Adaptive Cruise Control είναι ενεργοποιημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαθέσιμo στην Ελλάδα το ανανεωμένο Toyota Corolla
Νέο Toyota Corolla Hatchback: Το best-seller καλύτερο από ποτέ!
Η τετρακίνηση της Toyota GR Corolla κάνει θαύματα (+video)