Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota boostάρει την παραγωγή του Yaris

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota boostάρει την παραγωγή του Yaris

ΝΕΑ

Η Toyota boostάρει την παραγωγή του Yaris

ΝΕΑ

Πρόσφατα, η Toyota γιόρτασε την κατασκευή τού δεκάκις εκατομμυριοστού Yaris στη σχεδόν εικοσιτετράχρονη, ως τώρα, εμπορική παρουσία του στην αγορά. Όμως, τώρα, έχει άλλα σχέδια για το supermini μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη, δημιουργία και διάθεση τού Yaris στην αγορά ήταν ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα για την Toyota στη δεκαετία του 1990. Ήταν αυτό που αποτέλεσε το όριο μιας εποχής και την έναρξη μιας καινούργιας.

Ήταν το μοντέλο που προκάλεσε έκπληξη στο κοινό και ταρακούνησε τις ανταγωνίστριες εταιρείες. Από τότε, τα supermini οχήματα δεν θα ήταν πλέον σχετικά απλά. Θα γινόντουσαν η βάση για την ανάπτυξη τόσο των ίδιων όσο και των μεγαλύτερων οχημάτων στη γκάμα κάθε εταιρείας.

Η καλή εμπορική πορεία του Yaris τα τελευταία χρόνια, ιδίως από τη στιγμή που έγινε διαθέσιμο και με σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα, δείχνει ανοδική τάση. Έτσι, τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας αποφάσισαν να  αυξήσουν τον όγκο παραγωγής του στο εργοστάσιό της στη πόλη Valenciennes, στα βορειοανατολικά τής Γαλλίας.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, θα επενδύσει κατάλληλα ώστε να αναβαθμιστούν οι γραμμές παραγωγής να είναι εφικτή η κατασκευή περισσότερων Yaris και Yaris Cross. Στόχος είναι να φτάσει αυτός τα 300.000 οχήματα ετησίως στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, πέρυσι κατασκευάστηκαν εκεί 255.584 μονάδες, αριθμός που έκανε το συγκεκριμένο εργοστάσιο το πιο παραγωγικό σε όλη τη Γαλλία, στον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

Εφέτος έχει προγραμματιστεί να φτάσει αυτός ο αριθμός τις 280.000 τουλάχιστον. Όπως δήλωσε ο Jim Crosbie, Διευθυντής τής Toyota Γαλλίας, «έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε 290.000 ακόμα και 300.000 οχήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Toyota Yaris έφτασε τα 10.000.000! (+video)
Δοκιμή: Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid
Η Tesla βάζει στο στόχαστρο την Toyota

Advertisement