Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota Yaris έφτασε τα 10.000.000! (+video)

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota Yaris έφτασε τα 10.000.000! (+video)

ΝΕΑ

Το Toyota Yaris έφτασε τα 10.000.000! (+video)

ΝΕΑ

Το Yaris, το αυτοκίνητο που όρισε μια ολόκληρη εποχή για την Toyota και άλλαξε την άρδην την εικόνα της στη supermini κατηγορία, συμπλήρωσε την παραγωγή 10.000.000 μονάδων.

Advertisement
Advertisement

To 1999 ήταν η χρονιά όπου οι περισσότεροι προετοιμάζονταν ψυχολογικά για το «Millennium», έκαναν όνειρα για τη νέα χιλιετία και ήλπιζαν σε ένα καλύτερο μέλλον. Ήταν η χρονιά όπου οι άνθρωποι της Toyota παρουσίασαν την πρώτη γενιά τού Yaris, του πιο σύγχρονου supermini μοντέλου της εποχής.

Με την ουσιαστική συμβολή τού Σωτήρη Κωβού στη σχεδίασή του και ονομασία την οποία επέλεξαν οι Ιάπωνες να βασίζεται στην ελληνική Μυθολογία (σημ.: Χάρις), το (τότε) νέο μοντέλο ήταν καινοτόμο στη μορφή του, στο εσωτερικό του και στον κινητήρα του.

Συνεπώς η ανακήρυξή του ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το 2000, ένας επίζηλος τίτλος στην ιστορική συγκυρία αλλαγής της χιλιετίας, ήταν η λογική κατάληξη. Από τότε, υπάρχει σε τέσσερις γενιές, ως τώρα, με την πρόσφατη να έχει παρουσιαστεί το 2019.

Advertisement
Advertisement

Το Yaris ξεκίνησε να κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο «TMMF» («Toyota Motor Manufacturing France») το οποίο βρίσκεται στην πόλη Onnaing, στα βορειοανατολικά της χώρας. Σταδιακά, η παραγωγή του επεκτάθηκε κα σε άλλα κράτη ώστε να ικανοποιείται η ζήτηση γι’ αυτό η οποία αυξανόταν διαρκώς.

Πρόσφατα, το Yaris ξεπέρασε το κατασκευαστικό ορόσημο των 10.000.000 μονάδων και εντάχθηκε στην ομάδα των μοντέλων της Toyota τα οποία το έχουν επιτύχει στην εμπορική πορεία του. Για παράδειγμα, τα Corolla, RAV4, Land Cruiser, Camry και Hilux.

Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ένα Yaris GR Sport το οποίο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής τού γαλλικού εργοστασίου για να τιμηθεί η τόσο η ιστορία του χώρου όσο και του μοντέλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Cross στο Βέλγιο
Η Toyota εξελίσσει κι άλλο το «THUMS»
Toyota GR Yaris: Το σούπερ μικρό που γράφει ιστορία