Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla δείχνει το δρόμο στη Lexus

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla δείχνει το δρόμο στη Lexus

ΝΕΑ

Η Tesla δείχνει το δρόμο στη Lexus

ΝΕΑ

Η πενιχρή υποδομή φόρτισης της Ιαπωνίας επιβραδύνει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά η Lexus έχει την απάντηση…

Advertisement
Advertisement

Η Lexus μπορεί να ακολουθήσει την πορεία της Tesla στη δημιουργία του δικού της δικτύου φόρτισης, για να δελεάσει τους πελάτες στην εγχώρια αγορά, ώστε να επιλέξουν τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Takashi Watanabe, είπε στους δημοσιογράφους ότι «εάν μπορεί να κερδίσει τους Ιάπωνες πελάτες, θα πρέπει να μπορεί να κερδίσει πελάτες οπουδήποτε».

Η μητρική εταιρεία της Lexus, η Toyota, άργησε να υιοθετήσει ηλεκτρικά οχήματα, εν μέρει επειδή οι Ιάπωνες καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί να εγκαταλείψουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων υστερεί σε σχέση με άλλες αγορές, λόγω και της έλλειψης υποδομής φόρτισης, πιστεύει ο Watanabe.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η εταιρεία «διερευνά και κινείται αυτή τη στιγμή με ένα πρόγραμμα για σταθμούς φόρτισης ειδικά για τη Lexus ».

Η Lexus δεν είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προτείνει τη δημιουργία του δικού της δικτύου φόρτισης . Το δίκτυο Supercharger της Tesla είναι ο ηγέτης του κλάδου στην Αμερική και γνώρισε τέτοια επιτυχία που οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές, προσαρμόστηκαν σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πρακτική πλευρά του Lexus TX
Είναι το Lexus LM το πιο πολυτελές MPV που κυκλοφορεί;
Η Lexus χαράζει νέα σχεδιαστική πορεία με το LBX