Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρακτική πλευρά του Lexus TX

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρακτική πλευρά του Lexus TX

ΝΕΑ

Η πρακτική πλευρά του Lexus TX

ΝΕΑ

Η Lexus είναι γνωστή για την πολυτέλεια και την τεχνολογική καινοτομία των μοντέλων της. Όμως, οι Ιάπωνες δεν αφήνουν τίποτα χωρίς να το βελτιώνουν.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus έχει σημαντική εμπορική παρουσία στην αγορά αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής, συγκριτικά με ό,τι συμβαίνει σε αυτή της Γηραιάς Ηπείρου.

Εκεί, η ιαπωνική εταιρεία, διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων, συγκριτικά, μεταξύ των οποίων και το TX. Αυτό είναι ένα καινούργιο το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα της και πρόκειται για το μεγαλύτερων διαστάσεων SUV όχημά της.

Πληροφοριακά, το TX βασίζεται στο Toyota Grand Highlander, ένα επταθέσιο SUV το οποίο παρουσιάστηκε εφέτος, επίσης. Όπως είναι λογικό, το TX έχει πολλά κοινά στοιχεία, τόσο δομικά όσο και σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με το τελευταίο, μία από τις λεπτομέρειες έχει να κάνει με την πρακτικότητα που παρέχει στους επιβάτες του, Σε αυτές περιλαμβάνεται και ο τρόπος διαμόρφωσης των ποτηροθηκών στην κονσόλα η οποία υπάρχει μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.

Αυτές, δεν είναι σταθερά μορφοποιημένες αλλά διαθέτουν πτυσσόμενα πλαϊνά τα οποία μπορούν να συγκρατούν είτε ποτήρια είτε μπουκάλια μεγαλύτερης διαμέτρου, συγκριτικά. Επίσης, μπορούν να αφαιρεθούν, επιτρέποντας να διαμορφώνεται ένας ενιαίος χώρος για την τοποθέτηση μεγαλύτερων ή μακρύτερων αντικειμένων.

Advertisement

Επιπλέον, στην εξαθέσια έκδοση του TX, μεταξύ των δύο ανεξάρτητων καθισμάτων της μεσαίας σειράς παρεμβάλλεται μια κινητή κονσόλα.

Advertisement

Αυτή είναι αποθηκευτικός χώρος και διαθέτει και ποτηροθήκες στην κορυφή της. Το ουσιαστικό είναι ότι μπορεί να αφαιρεθεί από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιηθεί ως καροτσάκι κατά τη διάρκεια ενός πικνίκ, για παράδειγμα.

Τέλος, αυτή η κονσόλα διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό του TX ώστε να έχει τη δυνατότητα ο αγοραστής να αποκτήσει το αυτοκίνητο είτε με αυτή είτε όχι, ώστε να έχει περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τους μεσαίους επιβάτες στη δεύτερη περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είναι το Lexus LM το πιο πολυτελές MPV που κυκλοφορεί;
Η Lexus χαράζει νέα σχεδιαστική πορεία με το LBX
Δοκιμή: Lexus RX 500h F Sport Performance

Advertisement