Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Rimac σχεδιάζει να δημιουργήσει ρομποταξί

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Rimac σχεδιάζει να δημιουργήσει ρομποταξί

ΝΕΑ

Η Rimac σχεδιάζει να δημιουργήσει ρομποταξί

ΝΕΑ

Η Rimac Automobili έγινε γνωστή για τον λάθος λόγο, κατόπιν γι’ αυτόν που έπρεπε και τώρα σχεδιάζει το μέλλον της και σε άλλους τομείς.

Advertisement
Advertisement

Η πορεία της Rimac Automobili και του ιδρυτή της Μάτε Ρίματς είναι ξεχωριστή περίπτωση επιτυχίας στην ιστορία της Αυτοκίνησης.

Ο Κροάτης είχε το όραμα αλλά και τις συγκυρίες με το μέρος του και κατάφερε να διακριθεί και να πρωτοπορήσει.

Η εταιρεία του δημιούργησε το Nevera -ένα από τα ταχύτερα αμιγώς ηλεκτρικά hypercars- και ο ίδιος ανέλαβε και χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της Bugatti Rimac από τον Νοέμβριο του 2021.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη του Ομίλου Volkswagen έστερξαν να συνεργαστούν μαζί του στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και τον όρισαν επικεφαλής για τον μετασχηματισμό της θρυλικής εταιρείας του Ετόρε Μπουγκάτι στη νέα εποχή της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο, τα σχέδια του Ρίματς (φωτογραφία) για τη δική του εταιρεία του δεν περιορίζονται στην εξέλιξη και δημιουργία νέων μοντέλων. Σε πρόσφατη δήλωσή του στο βρετανικό Autocar αποκάλυψε ότι η Rimac Automobili θα εμπλακεί και στον τομέα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών.

Advertisement

Όπως είπε, εντός της χρονιάς θα ξεκινήσει η σχεδίαση και εξέλιξη ενός νέου οχήματος αυτόνομης οδήγησης («ρομποταξί») με σκοπό να είναι έτοιμο να μεταφέρει επιβάτες το 2026.

Όπως είπε, το νέο όχημα έχει την κωδική ονομασία «Project 3 Mobility» και θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Όμιλο Hyundai-Kia. Εκτός από αυτό, η εταιρεία θα αναλάβει να αναπτύξει το ανάλογο δίκτυο φόρτισης που είναι απαραίτητο, όπως και την αντίστοιχη εφαρμογή για να μπορούν οι πελάτες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία και να μεταφέρονται στον προορισμό τους.

Advertisement

Φυσικά, το νέο ρομποταξί θα χρησιμοποιείται για αστικές μετακινήσεις. Συνεπώς, θα πρέπει να πληροί όλους τους κανόνες ασφάλειας για τους επιβάτες του αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και τους πεζούς.

Όμως, πρώτα χρειάζεται να υπάρξουν και οι κατάλληλες υποδομές όπως και το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας και κυκλοφορίας τέτοιων οχημάτων στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ένα ατύχημα έκανε παγκοσμίως γνωστή την Rimac (+video)
Το Rimac Nevera τα κατάφερε και με την… όπισθεν (+video)
Το Rimac Nevera τα βάζει με δύο δίκυκλα θηρία (+video)