Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως ένα ατύχημα έκανε παγκοσμίως γνωστή την Rimac (+video)

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως ένα ατύχημα έκανε παγκοσμίως γνωστή την Rimac (+video)

ΝΕΑ

Πως ένα ατύχημα έκανε παγκοσμίως γνωστή την Rimac (+video)

ΝΕΑ

Κάποιες φορές χρειάζεται κάτι περισσότερο από ικανότητες για να διακριθείς. Και στην περίπτωση του Rimac ένα ατύχημα του έφερε την δημοσιότητα που χρειαζόταν.

Advertisement
Advertisement

Πριν από έξι χρόνια, η αυτοκινητοβιομηχανία του Rimac ήταν ακόμα στα σπάργανα, γνωστή μεταξύ κάποιων που παρακολουθούσαν από πολύ κοντά όσα ετοίμαζε ο χαρισματικός Κροάτης.

Εκεί εμφανίστηκε ο Richard Hammond ο οποίος έβαλε την Rimac στο χάρτη για έναν λόγο που κανείς δεν ήθελε: την τράκαρε στην τηλεοπτική του εκπομπή.

Το θέμα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα ο Rimac και τα αυτοκίνητά του να γίνουν ευρέως γνωστά.

Advertisement
Advertisement

Ο Hammond ανέλαβε την ευθύνη το για το ατύχημα, παραδεχόμενος ανοιχτά ότι όσο φουτουριστικό, εντυπωσιακό ή ηλεκτρικό κι αν είναι ένα hypercar, πάντα μπορεί να οδηγηθεί λάθος.
Μάλιστα, «κατηγόρησε» το Nevera μόνο στο βαθμό που ήταν τόσο διασκεδαστικό, που τον ενθάρρυνε να ενεργήσει ανόητα.

Ο Hammond επέστρεψε πρόσφατα με ένα νέο video στον τόπο του «εγκλήματος». Τώρα, έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση για να επιστρέψει πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου με το οποίο είχε εκείνο το φοβερό ατύχημα.

“Πάντα το ομολογούσα: Εγώ έφταιγα”, λέει στο video. “Και η δικαιολογία μου ήταν, ότι ήταν τόσο τρελά, εθιστικά γρήγορο, και εύκολο, που συνέχισα να πατάω το γκάζι ενώ είχε περάσει την γραμμή του τερματισμού σε μια ανάβαση».

Advertisement

Το αποτέλεσμα ήταν μια τρομακτική σύγκρουση από την οποία ο Hammond πιστώνει τους μηχανικούς της Rimac ότι τον έσωσαν.

Ο ίδιος εξηγεί ότι μετά από τρεις τούμπες και προσγείωση στην οροφή του, το αμάξωμα ήταν ακόμα αρκετά άθικτο ώστε να ανοίξει η πόρτα, επιτρέποντάς του να βγει.

Advertisement

Αυτό πάντως είναι σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν μόλις το όγδοο που είχε κατασκευάσει η εταιρεία.

Στο νέο βίντεο, του επιτρέπεται τελικά να επιστρέψει πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού hypercar χωρίς να το τρακάρει. Και ανακαλύπτει και πάλι ότι αν οδηγείται σωστά, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά ευχάριστο.

Παρά τους τέσσερις κινητήρες του, με συνδυαστική ισχύ 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής, με τετρακίνηση και ασύλληπτες επιδόσεις, καθώς το 0-100 χλμ/ώρα γίνεται κάτω από 1,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Rimac Nevera τα κατάφερε και με την… όπισθεν (+video)
Το Rimac Nevera τα βάζει με δύο δίκυκλα θηρία (+video)
Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο