Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι μοναδικές Bugatti που επέστρεψαν στο Molsheim

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι μοναδικές Bugatti που επέστρεψαν στο Molsheim

ΝΕΑ

Οι μοναδικές Bugatti που επέστρεψαν στο Molsheim

ΝΕΑ

Το να δεις μία Bugatti από κοντά είναι σπάνιο και θέμα τύχης. Το να δεις πολλές συγκεντρωμένες στο ίδιο μέρος, ιδίως στο Ατελιέ που κατασκευάζονται, είναι προγραμματισμένο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου κάποιες Bugatti βρέθηκαν ξανά στις εγκαταστάσεις της εταιρείες, στο Molsheim (Αλσατία).

Αναμεσά τους ήταν και τρεις οι οποίες έχουν καταγραφεί στην ιστορία για την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας για όχημα παραγωγής. Πρόκειται για μία Veyron 16.4 Super Sport World Record Edition, μία Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse World Record και μία Chiron Super Sport 300+.

Και τα τρία μοναδικά hypercars ανήκουν στη συλλογή ενός Ινδού ο οποίος τα μετέφερε στη Γαλλία για την περίσταση. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Κάθε φορά που έρχομαι στο Molsheim, δεν νιώθω απλώς μέρος της οικογένειας Bugatti, νιώθω μέρος τής ιστορίας τής Bugatti.

Advertisement
Advertisement

»Η επανασύνδεση των αυτοκινήτων με το μέρος στο οποίο ήρθαν στη ζωή με έκανε να νιώσω ισχυρότερο δεσμό με την απίστευτη κληρονομιά της μάρκας. Τα αυτοκίνητά μου επέστρεψαν σπίτι τους, αλλά η ομάδα με έκανε να νιώσω σαν να είχα επιστρέψει κι εγώ στο σπίτι μου –είναι ένα πραγματικά ασύγκριτο συναίσθημα».

Η Veyron 16.4 Super Sport κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας για όχημα παραγωγής το 2010 με οδηγό τον Πιερ-Ενρί Ραφανέλ, ο οποίος σημείωσε 431,07 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το 2013, η Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse έγινε το ταχύτερο cabrio παραγωγής με ταχύτητα 408,84 χλμ./ώρα.

Τέλος, η Chiron Super Sport 300+ σημείωσε τελική ταχύτητα 490,48 χλμ./ώρα. στα χέρια τού Άντι Ουάλας, ο οποίος είναι οδηγός εξέλιξης της Bugatti.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Bugatti Bolide στην τελική ευθεία
Η Bugatti ανακατασκευάζει τις θρυλικές Veyron
Τι αγοράζεις με ένα σετ ζαντολάστιχα της Bugatti Chiron;