Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Rimac Nevera τα κατάφερε και με την… όπισθεν (+video)

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Rimac Nevera τα κατάφερε και με την… όπισθεν (+video)

ΝΕΑ

Το Rimac Nevera τα κατάφερε και με την… όπισθεν (+video)

ΝΕΑ

Το Rimac Nevera είναι με κάθε επισημότητα το γρηγορότερο αυτοκίνητο με ανάποδη πορεία, θέτοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guiness.

Advertisement
Advertisement

Έναν χρόνο μετά το ρεκόρ του στην πίστα του Nurburgring, το ηλεκτρικό hypercar ήρθε να κατακτήσει ακόμα ένα. Αυτή τη φορά, είπε να το κάνει… ανάποδα.

Η δοκιμή έγινε στις εγκαταστάσεις Automotive Testing Pepenburg στη Γερμανία, μπροστά στα μάτια ανθρώπων των βραβείων Guiness και οι μετρήσεις έγιναν χρησιμοποιώντας αισθητήρες και δεδομένα της Dewesoft.

Πρόκειται για ένα μέρος με συναισθηματική και ιστορική σημασία πλέον για το Rimac Nevera, διότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά, εκεί ακριβώς έσπασε πάνω από 20 ρεκόρ σε νούμερα απόδοσης στην επιτάχυνση και την πέδηση. Και όλα αυτά, μέσα σε μόλις μία ημέρα! Εκεί επίσης, έσπασε το «φράγμα» των 400 χλμ./ ώρα, γράφοντας 416 χλμ. / ώρα τελική ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Για τη συγκεκριμένη δοκιμή η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, το hypercar της Rimac εμφανίστηκε με την ειδική έκδοση Time Attack, η οποία παράχθηκε σε μόλις 12 μονάδες παγκοσμίως.

Στο τέλος της δοκιμής, το Nevera είχε για ακόμα μία φορά τρελάνει τους πάντες! Η τελική ταχύτητα με την όπισθεν, έφτασε τα 275 χλ. / ώρα!

Advertisement

Ένας αριθμός που δείχνει τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει το ταχύτερο hypercar του κόσμου με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα 23 ρεκόρ που κατέχει το Rimac Nevera παραδόξως δεν έδωσαν στους μηχανικούς την εξειδίκευση και τις γνώσεις που θα επιθυμούσαν για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Advertisement

Όμως, έπρεπε να το κάνουν ως επίδειξη δύναμης, οπότε το έκαναν επειδή απλά… μπορούσαν. Και το πιο εντυπωσιακό από όλα, είναι πως αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση.

Οι αριθμοί του Rimac Nevera

Το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar από την Κροατία διαθέτει τέσσερις μαγνητικούς ηλεκτροκινητήρες, με κάθε έναν από αυτούς να δίνει κίνηση σε έναν τροχό.

Advertisement

Όλοι μαζί συνολικά, αποδίδουν 1.888 ίππους και 2.360 Nm ροπής. Το Nevera κάνει τα 0-100 χλμ. / ώρα σε 1.74 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 400 χλμ. / ώρα σε κάτι λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ένα hypercar που κατασκευάστηκε μόνο για να πηγαίνει… ευθεία, διότι στο Nordschleife Nurburgring κατάφερε να κατακτήσει άλλο ένα ρεκόρ, όταν σημείωσε 7:05.298, το ταχύτερο πέρασμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην «Πράσινη Κόλαση».

Απολαύστε το απόλυτο hypercar να δίνει ένα σόου, βάζοντας… όπισθεν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Rimac Nevera τα βάζει με δύο δίκυκλα θηρία (+video)
Rimac Nevera: Tο ταχύτερο στην Πράσινη Κόλαση (+video)
Formula 1 με πινακίδες! Δείτε από μέσα τα ρεκόρ του Rimac Nevera (+video)