Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Peugeot θέλει μεγαλύτερο μερίδιο στο νέο όμιλο PSA – FCA

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Peugeot θέλει μεγαλύτερο μερίδιο στο νέο όμιλο PSA – FCA

ΝΕΑ

Η Peugeot θέλει μεγαλύτερο μερίδιο στο νέο όμιλο PSA – FCA

ΝΕΑ

Η γαλλική οικογένεια ξεκαθάρισε ότι η αύξηση του ποσοστού στο νέο όμιλο αποτελεί  βασικό στόχο.

Advertisement
Advertisement

Η οικογένεια της Peugeot σκοπεύει να αυξήσει τη συμμετοχή της στο νέο όμιλο που θα προκύψει από την συγχώνευση των ομίλων PSA και FCA με στόχο να κατέχει το 6,2% της νέας εταιρείας. Να υπενθυμίσουμε πως οι όμιλοι PSA και FCA κατέληξαν σε δεσμευτική συμφωνία τον προηγούμενο μήνα ύψους 50 δισ. δολαρίων η οποία θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε ένα διάστημα από 12 έως 15 μήνες.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η οικογένεια Peugeot μπορεί να αυξήσει το μερίδιό της κατά 2,5% μόνο με την απόκτηση μετοχών από τη γαλλική κρατική επενδυτική τράπεζα Bpifrance Participations και την κινεζική Dongfeng Motors, οι οποίες είναι και οι δύο μέτοχοι της PSA. Μάλιστα ο επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης Jean-Philippe Peugeot ξεκαθάρισε ότι η αύξηση του ποσοστού στη νέα εταιρεία αποτελεί βασικό στόχο.

Advertisement
Advertisement

«Υπήρξε μια πολύπλοκη διαπραγμάτευση για να επιτευχθεί αυτή η δυνατότητα. Μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση, η οικογένειά μου θα δώσει ευνοϊκά μηνύματα», ανέφερε η Peugeot. Εκπρόσωπος από τον όμιλο PSA δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις της Peugeot ήταν σύμφωνες με ότι είχε υποδειχθεί όταν υπογράφηκε η συμφωνία ενώ ο όμιλος FCA αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Peugeot είπε επίσης ότι αναμένει από το γαλλικό κράτος, που εκπροσωπείται μέσω της Bpifrance, να αποχωρήσει τελικά από το μετοχικό τμήμα της εταιρείας Επίσης τα στελέχη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμούν ότι η Dongfeng θα πουλήσει το ολόκληρο ή μεγάλο μέρος του ποσοστού που κατέχει στον όμιλο PSA αλλά τα στελέχη της Peugeot το εξετάζουν ως δευτερεύον ζήτημα.

Η Dongfeng κατέχει μετοχικό κεφάλαιο 12,2% στον όμιλο PSA και το ποσοστό της θα μειωθεί στο 6,1% στη νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ομίλων PSA και FCA. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να μειώσει τη συμμετοχή της στη νέα εταιρεία μην προκαλέσει ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Online οι μεταβιβάσεις ΙΧ, «Big Brother» σε point system, εξεταστές και Ταξί!

Advertisement

Ποιο αυτοκίνητο ξεφτίλισε τους ληστές του;

Το Hummer επιστρέφει και θα μπαίνει στην… πρίζα!