Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Hummer επιστρέφει και θα μπαίνει στην… πρίζα!

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hummer επιστρέφει και θα μπαίνει στην… πρίζα!

ΝΕΑ

Το Hummer επιστρέφει και θα μπαίνει στην… πρίζα!

ΝΕΑ

Η General Motors εξετάζει την επιστροφή την… ηλεκτρική επιστροφή της θρυλικής μάρκας αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors θα αναβιώσει το όνομα του Hummer για να πουλήσει μια νέα οικογένεια ηλεκτρικών pickup και SUV και τα νέα μοντέλα θα διαφημιστούν από τον σταρ του NBA LeBron James. Τα οχήματα θα πωλούνται με το λογότυπο GMC. Να υπενθυμίσουμε πως το Οκτώβριο δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως η GM σχεδίαζει να κατασκευάσει μια νέα οικογένεια  ηλεκτρικών πολυτελών οχημάτων στο Ντιτρόιτ που θα ξεκινήσει το 2021 αναβιώνοντας μέσα από αυτή την κίνηση το όνομα Hummer.

Η Wall Street Journal επίσης σε πρόσφατο δημοσίευμά της θεωρεί δεδομένη την αναβίωση της Hummer μέσω νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Η GM σκέφτεται να πουλήσει το νέο ηλεκτρικό μοντέλο χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες αντιπροσωπείες τα οποία όμως θα φέρουν την εμπορική ονομασία «Hummer by GMC» ανέφερε το Bloomberg.

Advertisement
Advertisement

Η GM ωστόσο εξετάζει ακόμη ένα σενάριο για επιστροφή της Hummer στην αγορά με ένα μεγάλο SUV και έπειτα να κυκλοφορήσει το pickup εάν η αποδοχή του μεγάλου SUV είναι επιτυχής. Ωστόσο οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί σε σχέση με το δεύτερο σχέδιο της GM επισημαίνοντας πως αν η εταιρεία επιλέξει πρώτα την κατασκευή του μεγάλου SUV είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εκ νέου με δύο τεράστια προβλήματα που καταδίκασαν την Hummer πριν 10 χρόνια. Το πρώτο έχει να κάνει με τον όγκο και το κόστος χρήσης του οχήματος και το δεύτερο με το δαπανηρό δίκτυο των αυτόνομων εκθεσιακών χώρων.

Το Hummer, ένα τραχύ, off-road όχημα με ρίζες στο στρατό, καταργήθηκε το 2010 μετά την πτώχευση της GM που προκάλεσε και την κατάρρευση των Pontiac, Saturn και Saab. Η GM τελικά κατήργησε το Hummer μετά από συμφωνία για την πώληση του εμπορικού σήματος σε έναν κατασκευαστή κινεζικών μηχανημάτων, η οποία όμως ακυρώθηκε από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Η GM εξαγόρασε τη μάρκα Hummer το 1998 και οι πωλήσεις του οχήματος έφθασαν στο μέγιστο το 2006, πριν μειώσουν δραματικά το τέλος της δεκαετίας, καθώς οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν, βυθίζοντας τη ζήτηση για το Hummer H2 το οποίο κατανάλωνε περίπου 1 γαλόνι για κάθε 10 μίλια!

Advertisement

Η GM σχεδιάζει να κατασκευάσει τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Detroit μέχρι τα τέλη του 2023, και είναι ένα από τα τέσσερα εργοστάσια των ΗΠΑ που εγκαινιάστηκαν το περασμένο έτος στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης, αλλά χάθηκε από τη νέα σύμβαση εργασίας με τον αυτοκινητοβιομηχανία που επικύρωσαν τα μέλη του UAW τον Οκτώβριο.

Η GM συμφώνησε να επενδύσει 3 δισ. δολάρια και να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο για να κατασκευάσει ηλεκτρικά pickups και φορτηγά και η παραγωγή του νέου Hummer και ενός άλλου EV θα ξεκινήσει το 2021 και κατόπιν θα ακολουθήσουν τα ηλεκτρικά Sierras και Escalades το 2023. Η Ford Motor, η Tesla και η νεοσύστατη Rivian σχεδιάζουν επίσης ηλεκτρικά pickups.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα:

Αποκλειστικό: Αυτές είναι οι αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας για την επόμενη χρονιά

Πώληση αυτοκινήτου: Ποιοι κινδυνεύουν με υπέρογκα πρόστιμα

Advertisement

Ποια εταιρεία κέρδισε στην αγορά πολυτελών ΙΧ στις ΗΠΑ