Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG συνεχίζει τις δοκιμές του One (+video)

Ελλάδα 2:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG συνεχίζει τις δοκιμές του One (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG συνεχίζει τις δοκιμές του One (+video)

ΝΕΑ

Το πολυαναμενόμενο hypercar με κινητήρα μονοθεσίου της F1 ξεπερνά τα εμπόδια που δυσχέραιναν την έναρξη της εμπορικής του διάθεσης – Πότε έρχεται;

Advertisement
Advertisement

Διαστάσεις αστικού θρύλου έχει η πάρει η Mercedes-AMG One. Μολονότι παρουσιάστηκε με βασιλικές τιμές το 2017 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το μοντέλο δεν έχει καταφέρει να λάβει έγκριση κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους.

Αυτό διότι αναδύθηκε μια σειρά προβλημάτων που ανάγκασαν τη Mercedes-ΑΜG να αναβάλει το εμπορικό ντεμπούτο και να ριχτεί με όλες τις δυνάμεις της στην επίλυσή τους.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αδυναμία των μηχανικών της Mercedes να μειώσουν τις στροφές του ρελαντί από 5.000 σ.α.λ. σε 2.000 σ.α.λ.

Και όταν ξεπεράστηκε αυτό, οι άνθρωποι της Mercedes κλήθηκαν να συστηθούν με ένα ακόμα εμπόδιο: Να μετριάσουν τους θορύβους από τις εξατμίσεις. Παρόλο που είναι σαγηνευτικοί, δεν συμμορφώνονται με το σχετικό επιτρεπόμενο όριο.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο εμπόδιο ταλαιπώρησε τους μηχανικούς της γερμανικής φίρμας, αλλά, όπως καταδεικνύεται στο παρακάτω βίντεο, έχουν καταγραφεί άλματα προόδου και όλα συγκλίνουν πως η αντίστροφη μέτρηση για το λανσάρισμα έχει αρχίσει.

Αδιαμφισβήτητα, η χροιά του τουρμπάτου V6 των 1.600 κ.εκ. εξακολουθεί να φτάνει έντονα στα αυτιά μας, αλλά όχι στον βαθμό που θα απέκλινε από τη νομοθεσία.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το θερμικό μοτέρ προέρχεται από τον μαγικό κόσμο της F1 και συνδυάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που συνδράμουν στην εκτόξευση της συνδυαστικής ισχύος σε τιμές μεγαλύτερες των 1.000 PS.

Σύμφωνα με την AMG, η τελική ταχύτητα θα υπερβαίνει τα 350 χλμ./ώρα και η ολοκλήρωση του σπριντ 0-200 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνεται σε λιγότερα από 6,0 δλ.

Advertisement

Οι άνθρωποι της μάρκας επιβεβαιώνουν πως η παραγωγή των πρώτων 275 μονάδων της Mercedes-AMG One θα ξεκινήσει στα μέσα του 2022, με την τιμή της να φτάνει τα 2,27 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η αγωνιστική Mercedes-AMG C 63 του DTM ψάχνει ιδιοκτήτη
Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!

Advertisement