Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)

Ελλάδα 3:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)

FORMULA 1

Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)

FORMULA 1

Την απόφαση να αποσυρθεί από τη Formula 1 στο τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021, ανακοίνωσε ο σπουδαίος Kimi Räikkönen!

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 γνωστοποίησε τα πλάνα του μέσω Instagram, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια των τελευταίων ημερών που προϊδέαζαν για αυτή την εξέλιξη και ρίχνοντας τίτλους τέλους μετά από είκοσι χρόνια εμπλοκής με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ο Φινλανδός έγραψε: «Αυτό ήταν. Αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν στη Formula 1. Είναι μία απόφαση που πήρα τον περασμένο Χειμώνα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά μετά το τέλος της σεζόν που διανύουμε, ήρθε η ώρα για νέα πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, όλες τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκα στην αγωνιστική μου καριέρα και ειδικά όλους εσάς, τους σπουδαίους υποστηρικτές μου, που με στηρίζατε όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί η F1 να τελειώνει για μένα αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα στη ζωή που θέλω να βιώσω και να απολαύσω. Θα τα πούμε ξανά».

 

View this post on Instagram
Advertisement
Advertisement

 

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen)

Ο 41χρονος Kimi έχει συμμετάσχει σε 19 σεζόν της Formula 1, κερδίζοντας 21 από τα 344 Grand Prix στα οποία έλαβε μέρος. Παράλληλα, έχει 103 παρουσίες στο βάθρο, 18 pole positions, 46 ταχύτερους γύρους και συνολικά, 1865 κερδισμένους βαθμούς.

Advertisement

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Sauber, το 2001, όταν προκάλεσε αίσθηση βαθμολογούμενος στο ντεμπούτο του! Η McLaren τον άρπαξε για τη σεζόν του 2002, όπου παρά τις πολλές ατυχίες, 5 από τους 7 τερματισμούς του ήταν στο βάθρο. Το 2003 πήρε την πρώτη του νίκη και συνέχισε να διακρίνεται με τη βρετανική ομάδα έως και το 2006.

Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην αιώνια αντίπαλο, τη Ferrari, με την οποία χρίστηκε εξ αρχής πρωταθλητής. Έμεινε στο Μαρανέλο έως και το 2009, κάνοντας στη συνέχεια χώρο για να ντυθεί στα κόκκινα ο Fernando Alonso. Ακολούθησε ένα διάλειμμα από την F1, όπου ο Kimi πειραματίστηκε στα ράλι αλλά και άλλους θεσμούς, όπως το NASCAR.

Advertisement

Επέστρεψε το 2012, με τη Lotus, αποδεικνύοντας πως η παρουσία του αποτελεί πολυτέλεια για το σπορ. Το 2014 επέστρεψε στη Ferrari, στην οποία έμεινε έως και το 2018. Οι τελευταίες δυόμιση σεζόν, τον έχουν βρει στην Alfa Romeo Racing, που ουσιαστικά είναι η ομάδα με την οποία ξεκίνησε την καριέρα του (Sauber Motorsport), ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο του στο σπορ.

Πριν μερικούς μήνες, ο σπουδαίος Kimi Raikkonen παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο NewsAuto και τον Πάνο Σεϊτανίδη, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαβάστε επίσης:
Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso
Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams
Παροικία της F1 στη Μύκονο (video)