Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!

Ελλάδα 0:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!

FORMULA 1

Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!

FORMULA 1

Η Alfa Romeo έκανε την πρώτη κίνηση, σηματοδοτώντας την έναρξη των αλυσιδωτών αντιδράσεων που θα διαμορφώσουν το αγωνιστικό grid του 2021 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Όπως ήταν ήδη γνωστό, ο Valtteri Bottas αποχωρεί από την πρωταθλήτρια Mercedes μετά από πέντε σεζόν συνεργασίας με τον Lewis Hamilton και το 2022 θα τον βρει στην Alfa Romeo Racing. Μάλιστα, ο Φινλανδός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, αν και δεν διευκρινίστηκε η ακριβής του διάρκεια του.

«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα: είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην Alfa Romeo Racing ORLEN για το 2022 και μετά, σε μία νέα πρόκληση, με έναν εμβληματικό κατασκευαστή. Η Alfa Romeo είναι brand που δεν χρειάζεται συστάσεις, έχουν γράψει μερικές θρυλικές ιστορίες στην ιστορία της F1 και θα είναι τιμή μου να οδηγώ για αυτή. Είναι ξεκάθαρη η προοπτική της ομάδας και απολαμβάνω την ευκαιρία να ηγηθώ της προσπάθειας η ομάδα να βρεθεί πιο μπροστά στο grid, ειδικά με τους νέους κανονισμούς του 2022 να της δίνει την ευκαιρία να κάνει άλμα σε απόδοση. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που η ομάδα δείχνει στο πρόσωπό μου και ανυπομονώ να την ανταποδώσω. Είμαι πεινασμένος για αποτελέσματα και όταν έρθει η ώρα, για νίκες», είπε ο 32χρονος.

Στη συνέχεια, ο νικητής 9 Grand Prix, μίλησε και για το κεφάλαιο που κλείνει στο τέλος της σεζόν, αυτό της συνεργασίας του με τη Mercedes: «Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε στο Brackley και είμαι αποφασισμένος να τελειώσω τη δουλειά, καθώς διεκδικούμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Advertisement
Advertisement

Ο Bottas ήταν πρωταθλητής στο Formula Renault Eurocup και το Formula Renault Northern European Cup, πήρε δύο φορές το Masters of Formula 3 αλλά και το GP3 Series. Έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2013, με τη Williams, μεταπηδώντας στα ασημί βέλη το 2017. Έως τώρα μετράει 9 νίκες, 17 Pole Positions και 63 βάθρα, έχοντας κλείσει τη σεζόν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας τόσο το 2019 όσο και το 2020.

«Φέρνουμε στο Hinwill έναν ικανότατο ομαδικό παίκτη, με εμπειρία στις πρώτες θέσεις του grid. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μίας ομάδας που έγραψε ιστορία και έχει κατακτήσει μαζί του τέσσερις τίτλους κατασκευαστών. Είναι ο ιδανικός για να βοηθήσει την Alfa Romeo Racing ORLEN να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Η πολυετής συμφωνία μας, θα φέρει και στους δύο την απαιτούμενη σταθερότητα που χρειάζεται το project, σε μία κρίσιμη περίοδο για τη Formula 1», είπε ο επικεφαλής της ομάδας Frédéric Vasseur.

Advertisement

Πλέον, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η αντικατάσταση του Bottas από τον George Russell.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
GP Ολλανδίας: Εντός έδρας θρίαμβος για τον Verstappen
Θετικός στον Covid-19 ο Raikkonen, χάνει το GP Ολλανδίας
Νέο F1 Vlog για το Grand Prix της… πέστροφας (video)