Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αγωνιστική Mercedes-AMG C 63 του DTM ψάχνει ιδιοκτήτη

Ελλάδα 4:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αγωνιστική Mercedes-AMG C 63 του DTM ψάχνει ιδιοκτήτη

ΝΕΑ

Η αγωνιστική Mercedes-AMG C 63 του DTM ψάχνει ιδιοκτήτη

ΝΕΑ

Η αγωνιστική έκδοση της Mercedes-AMG C 63 μπορεί να γίνει δική σας στην τιμή των 1,28 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Στο αγωνιστικό παλμαρέ της Mercedes-AMG καταγράφεται και η άκρως επιτυχημένη πορεία της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου Τουρισμού (DTM), έχοντας σε 20 σχεδόν χρόνια παρουσίας, τριψήφιο αριθμό νικών, καθώς και δεκάδες τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα μοντέλα της φίρμας από τη Στουτγάρδη αποτέλεσε και η Mercedes-AMG C 63 DTM που παρουσιάστηκε το 2015 και βασιζόταν πάνω στη C-Class Coupe (C205), με αρκετές ωστόσο διαφοροποιήσεις. Μία από τις σημαντικότερες ήταν το νέο body-kit, που χάρη στην πληθώρα των αεροδυναμικών στοιχείων, όπως η τεράστια πίσω αεροτομή, τα «έντονα» πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματος, ο πίσω διαχύτης και διαφορετικό εμπρός σπόιλερ.

Advertisement
Advertisement

Διαφορετικά βέβαια είναι και τα μηχανικά στοιχεία. Η αγωνιστική C63 είναι κατασκευασμένη πάνω σε ένα monocoque πλαίσιο από ανθρακονήματα που συνδυάζεται με ένα χαλύβδινο roll cage, με σκοπό την αύξηση της ακαμψίας. Ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων έχει βελτιωθεί στα σημεία, με αποτέλεσμα η μέγιστη ισχύς να φτάνει πλέον τους 550 ίππους, από τους 489 της έκδοσης παραγωγής. Βελτιώσεις έχει δεχθεί επίσης και η pushrod ανάρτηση, με την τοποθέτηση νέων αμορτισέρ και ελατηρίων της H&R, όπως και το σύστημα πέδησης, με μεγαλύτερους αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Στο λιτό εσωτερικό αυτό που κυριαρχεί είναι το ημι-ελλειπτικό τιμόνι στο οποίο βρίσκονται ενσωματωμένοι οι απαραίτητοι διακόπτες, το ψηφιακό κόκπιτ και το αγωνιστικό μπάκετ κάθισμα του οδηγού.

Advertisement

Εάν όλα τα παραπάνω σας ενδιαφέρουν, τότε η εταιρεία Mechatronik πουλάει μία αντίστοιχη Mercedes-AMG C63 DTM με αριθμό πλαισίου RS15-012, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στις πίστες το 2015 με οδηγό τον Robert Wickens, ενώ το 2018 πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο πρωταθλητής και πρώην πιλότος της Formula 1, Pascal Wehrlein. Στην τιμή των 1,28 εκατομμυρίων ευρώ, ο νέος ιδιοκτήτης πέραν της πανέμορφης C63 θα λάβει επιπλέον μία μεγάλη γκάμα από γνήσια ανταλλακτικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται ένα από τα DTM αυτοκίνητα του Mika Hakkinen
Τιμή ρεκόρ για σπάνια Mercedes-Benz CLK DTM AMG
Από τις πίστες του DTM στο γκαράζ σας

 

Advertisement