Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG εξελίσσει τη μικρότερη GT Coupe

Ελλάδα 3:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG εξελίσσει τη μικρότερη GT Coupe

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG εξελίσσει τη μικρότερη GT Coupe

ΝΕΑ

Προς τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η Mercedes-AMG παρουσίασε την καινούργια GT Coupe. Όμως, τα στελέχη της δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή, όπως αποδεικνύεται.

Advertisement
Advertisement

Τι εννοούμε μ’ αυτό; Ότι η MercedesAMG έχει ξεκινήσει την εξέλιξη και μιας προσιτότερης εκδοχής της GT Coupe.

Θυμίζουμε ότι το μοντέλο έχει τον υπερτροφοδοτούμενο τετράλιτρο V8 κινητήρα ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 476 ίππους στην GT 55 4Matic+ και 585 ίππους στην GT 63 4Matic+ (φωτογραφίες), αντίστοιχα.

Βεβαίως, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας έχουν ανακοινώσει ότι θέλουν να κάνουν το supercar μοντέλο τους πιο προσιτό σε περισσότερους αγοραστές.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει μικρότερο κινητήρα, συνεπώς και μικρότερη ιπποδύναμη, συγκριτικά.

Ήδη οι άνθρωποι της Mercedes-AMG έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης της πιο «αδύναμης» εκδοχής του μοντέλου. Στα πρωτότυπα που έχουν εντοπιστεί να κινούνται στον δρόμο φαίνεται ότι η μάσκα δεν είναι τόσο έντονα διαμορφωμένη όσο στις GT 55 4Matic+ και GT 63 4Matic+.

Advertisement

Επίσης, ο προφυλακτήρας έχει διαφορετική σχεδίαση, συγκριτικά, η οποία θυμίζει την αντίστοιχη των επιβατικών μοντέλων της εταιρείας (ή της Mercedes-Benz). Στο πίσω μέρος των πρωτοτύπων, ο εκεί προφυλακτήρας δεν διαθέτει τα ανοίγματα-αεραγωγούς που υπάρχουν στις δύο εκδοχές του μοντέλου, ενώ λείπει και η αεροτομή.

Advertisement

Τέλος, κάποια από τα πρωτότυπα οχήματα με τα οποία πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης έχουν δύο εξατμίσεις και άλλα τέσσερις (δύο ανά πλευρά).

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα της πιο «αδύναμης» εκδοχής της Mercedes-AMG GT Coupe, θα είναι ο δίλιτρος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος που έχει η εταιρεία από το Affalterbach.

Θυμίζουμε ότι αυτός τοποθετείται στη Mercedes-AMG SL 43 και αποδίδει 381 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm. Η νέα εκδοχή της GT Coupe αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της επόμενης χρονιάς και πιθανότατα θα ονομάζεται GT Coupe 43, κατά το πρότυπο της SL-Class.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ισχυρότερη αγωνιστική Mercedes-AMG είναι εδώ!
Πόσο δυνατή θα είναι η ηλεκτρική λιμουζίνα της Mercedes-AMG;
H Mercedes-AMG παρουσίασε και την GLE 53 Hybrid 4Μatic+