Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ και ο Lewis Hamilton (video)

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ και ο Lewis Hamilton (video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ και ο Lewis Hamilton (video)

ΝΕΑ

Η Mercedes παρουσίασε το πρώτο της «καυτό» ηλεκτρικό, το οποίο ποζάρει δίπλα στον Βρετανό πιλότο της F1.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό ντεμπούτο στον κόσμο των «καυτών» ηλεκτρικών πραγματοποίησε η Mercedes πριν από λίγα 24ώρα. Αιχμή του δόρατός της, η Mercedes AMG EQS 53 4Matic+ που «παντρεύει» πολυτέλεια, μηδενικές εκπομπές ρύπων και επιδόσεις.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύει το κινητήριο σύνολο της ισχυρής λιμουζίνας. Αυτό απαρτίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα με συνδυαστική απόδοση 658 PS/950 Nm ροπής. Όσοι δεν συγκινούνται από τις προαναφερθείσες τιμές, τότε καλούνται να επιλέξουν το προαιρετικό πακέτο Dynamic Plus Package που εκτοξεύει την ιπποδύναμη στα 716 άλογα και τη ροπή στα 1.020 Nm.

Advertisement
Advertisement

Στην τελευταία περίπτωση, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα απαιτήσει μόλις 3,4 δλ. και η τελική ταχύτητα θα αγγίξει τα 250 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 107,8 kWh, με την αυτονομία να κυμαίνεται μεταξύ 526-580 χλμ.

Η τεχνολογική φαρέτρα της AMG EQS 53 4Matic+ είναι πλούσια και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενεργή αερανάρτηση AMG Ride Control που συνδυάζεται με τετραδιεύθυνση και σύστημα AMG Dynamic Select με προφίλ οδήγησης Sport & Sport +.

Advertisement

Παράλληλα, το «παρών» δίνει και το σύστημα EQS Sound Experience, το οποίο ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, παράγει έναν ξεχωριστό τεχνητό ήχο, έτσι όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο με το «έμβλημα» της AMG.

H Mercedes παρουσίασε την AMG EQS 53 4Matic+ στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου. Μάλιστα, φρόντισε να αναρτήσει στο επίσημο κανάλι της στο Youtube, ένα μικρής διάρκειας βίντεο όπου συμπρωταγωνιστής του «καυτού» ηλεκτρικού είναι ο Βρετανός οδηγός αγώνων Lewis Hamilton.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQG Concept: Η G-Class του μέλλοντος (+video)
Τα 10 πιο γρήγορα καθημερινά ηλεκτρικά
Mercedes G-Class Professional Line για ειδικές καταστάσεις